Свързани новини

18.09.2013 14:19

Финансовата криза увеличи самоубийствата

Видян 1452 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В България е отчетен 13-процентен ръст на самоубийствата.


Най-вероятната причина за тревожната тенденция според експертите е икономическата криза. Това показват данните на ново проучване, според което започналата през 2008 година икономическа криза може да е довела до увеличаването на самоубийствата в Европа и Америка, предаде BBC, позовавайки се на информация от анализ на Бритиш медикъл джърнъл.


Особено отчетливо се забелязва тенденцията сред мъжкото население и сред страни с високо съкращаване на работните места, посочва изданието. Учени от университетите в Хонконг, Оксфорд и Бристъл са използвали наличните данни от 54 страни, за да изследват промените в нивата на самоубийствата след началото на кризата, като данните са сравнени с периода 2000-2007г. Изводите от проучването са, че през 2009 година самоубийствата сред мъжете в целия свят са се увеличили с 5000, или 3,3%. Този ръст е отчетен предимно в страните от ЕС - 4,2%, и в 18 американски страни - 6,4%.


Най-силното повишение в броя на самоубийствата сред мъжете е регистрирано сред 15-24-годишните в Европа и 45-64-годишните в Северна и Южна Америка. За този период не е забелязана промяна в нивото на самоубийствата сред жените в Европа, а за американските страни е отчетен минимален ръст.


В ЕС най-високо увеличение в броя на мъжете самоубийци - цели 13,3%, е регистрирано в новите страни членки – България, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Малта, Полша, Румъния и Словения. В САЩ и Канада отчитат 8,9-процентно повишение, а държавите от Карибския регион и Централна Америка са с повишение от 6,4%.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион