Свързани новини

11.09.2013 14:00

Бареков става политик на 10 ноември

Видян 1820 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тв звездата Николай Бареков официално обяви слизането си от екрана на ТВ7 и хвърлянето в политиката. То няма да стане изведнъж. Преди старта на своята партия той ще обиколи страната, за да чуе какво мислят хората.


„Преди 10 ноември новини в тази посока не бива да се очакват, но аз се надявам ноември и декември да бъдат силни за нас”, каза Бареков. Основното му послание е, че старите партии трябва да се оттеглят и да отстъпят място на новите, защото държавата се нуждае от дълбоки реформи”, изтъква журналистът.


"Нямам намерение да бъда патерица, на която и да било политическа сила. В по-далечен план целта ми ще бъде да извадя от властта трите провалени политически партии – ГЕРБ, БСП и ДПС”, добавя той - „Целта ми е евентуално да се спечелят едни предстоящи избори."


През месеците преди старта на партията си, Бареков ще търси експерти: „При мен няма да видите калинките на ГЕРБ, нито партийните секретари на БСП. Не очаквайте провалени политици или спуснати с парашут бизнесмени, които да ми стават лява или дясна ръка. Трябва да успеем да изградим държава, която да работи в полза на гражданите", мотивира се той за решението си да излезе от телевизията и да се заеме с политика.


Първото предизвикателство за формацията си Бареков вижда на евроизборите догодина и на предсрочни избори, ако има такива.


"Политическият ми проект няма да бъде лидерски проект, няма да наподобява всички проекти.


Това ще бъде проект, който ще тръгне отдолу, от българските региони, от българските граждани, без да политизираме", каза журналистът.


В бъдещото гражданско движение обаче ще намерят място не само добрите експерти от всеки град, но и добрите кметове и общински съветници, които местните уважават, както и хора, които са работили за каузи през годините. Лицата и имената обаче Бареков няма да издава отсега.


Проектът в момента не е ситуиран нито вляво, нито вдясно, нито в центъра, а е най-вече социален и отворен към гражданите да бъде такъв, какъвто те пожелаят, обясни Бареков. Целта е да се постигне гражданско обединение, което да осъществи дълбоки и пълни реформи.


"Трябва да видим кои са гражданите, които искат да бъдат в този проект. Аз имам качества на организатор и човек, който може да работи с хора.Не съм добър астролог и математик, но пък съм много добър комуникатор. Мога да говоря с хората и мога да ги слушам", каза Бареков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!