Свързани новини

03.09.2013 14:44

Война в Сирия бетонира правителството

Видян 2065 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Минути преди 12 часа днес лимузина на американското посолство спря пред задния вход на неокупирания по същото време български парламент. Въпреки че не беше посланическата, нито пък дегизирана със знаменца по протокол, а и непривично за редова кола на мисията, от първата врата слезе агент на тайните служби на САЩ в елегантен костюм и дегизиран с тъмни очила, за да отвори вратата на явно очаквания вътре в сградата на родната власт високопоставен гост.


За четири-пет дни позицията на правителството по задаващата се война в Сирия неслучайно еволюира от „твърдо не”, каквото изказаха миналата седмица и военният, и вътрешният министър, до „може би”. Ние засега декларираме, че няма да участваме в операции. Но никой не е отричал, че можем да оказваме така наречената „логистична подкрепа”. Например чрез прословутите военни бази на наша територия.


Бъдеща война в Сирия ще означава за правителството на Орешарски бетониране за доста време напред, което е добре дошло за кабинета, поставен под непрестанна обсада. Вероятно от страна на управляващите ще се иска постепенно затихване на протестите. Защо от САЩ? Ами, защото беше доказано американското финансиране за техните лидери. 79 960 долара от Тръста за гражданско общество на САЩ отидоха при грънчаря Асен Генов, който е администратор на #ДАНСwithme по проект Отговорни политики, прозрачност и неприкосновеност на личния живот в дигиталната среда, писа в. Репортер.


Сред бенефициентите на тръста е и Българското училище за политика Димитър Паница, ръководено от бизнесдамата Саша Безуханова от Перник (тя е лидер и на близкото до президента Плевнелиев и най-добрия му приятел Иво Прокопиев движение БГ може) и подписано от нея в писмото до Орешарски от името на организаторите на протеста още на втория му ден. Училището получава близо 85 000 долара по проект за онлайн инструменти и обществени дебати за ангажиране на гражданите с националните и европейски избори в България, писа в. Репортер. Изданията от групата Капитал пък спечелиха общо 3,3 млн. лева по медийната програма на фондация Америка за България, както призна пред 19’ отговорникът й Ленко Ленков.


Не е ясно дали хилядите хора, които се очаква утре да се влеят още в 8 сутринта в протестната вълна, която е предвидено да окупира парламента до нощите, ще се приберат у дома, ако онези, които направляват протестите бъдат принудени да отстъпят от американските си другари.


По-голям проблем за кабинета могат да се окажат протестиращите против войната, които утре вечерта ще проведат шествие от Халите до Столичната община с искане България да няма нито директно, нито логистично участие в нея. Защото е ясно, че това са предимно леви избиратели.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на