Свързани новини

01.09.2013 14:09

Губим милиони заради министъра на спорта

Видян 4613 пъти | Коментари 0
Гласували 6 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Месеци наред спортният министър Мариана Георгиева не ще нито да даде писмен отговор, нито да направи дори знак като помръдване на пръст дали България ще изпълни задълженията си като домакин на Световното първенство по фехтовка. Страната ни спечели тази чест при предишното управление, но новото странно защо не желае да потвърди гаранциите си. Всъщност, става въпрос за привличането на поне 10 милиона в София, тъй като на форум от този ранг се стичат 3 хиляди души от 143 държави, както показа последният шампионат, проведен преди месец в Будапеща.


Световната федерация по фехтовка непрекъснато пише и звъни в българското спортно министерство, но там определено „дават заето”. Ако би си направила труда поне да се поинтересува кой е шефът на този спорт, Нейно Професорско Височество Георгиева сигурно ще подскочи. Защото президент на световната федерация е не друг, а Алишер Усманов. С 18 милиарда долара лично състояние (половината на БВП на България) той е не само най-богатият руснак, но и вторият най-богат жител на Великобритания. Имането му е 3 пъти по-голямо от това на самата английска кралица. По света Усманов е известен като крупен акционер във Фейсбук и собственик на червения отбор на Лондон – славния Арсенал. Той е бос на немаловажната за България фирма Газпроминвест. Негова е руската стоманена индустрия, а той е и най-големият издател на вестници и интернет медии в Русия. През уикенда проф. Георгиева се занимаваше с откриването на топлата вода – имало нагласяване на резултати на световното първенство по художествена гимнастика. Добро утро! В този смисъл трябва да знае, че съпругата на Усманов е най-влиятелният човек в този спорт. Нейното име е Ирина Винер и тя е вицепрезидент на техническия комитет на ФИГ и шеф на руската федерация, която винаги е диктувала и ще диктува сред грациите. Дали пък пренебрежителното отношение към съпруга на Винер от страна на българския министър не е навредило на нашите гимнастички???!!! За справка съобщаваме, че ако София удържи първенството, Усманов наема за целия му срок от десет дни по два етажа във всички луксозни хотели в града единствено за себе си. Води и свита от над 300 души. Всички летят със специални самолети. Само от братушките София ще завърти поне милион евро. Отделно милиони ще харчат останалите 3000 участници в шампионата. 30% от парите директно ще влязат в хазната като ДДС и данък печалба, а ще има още летищни такси, туристически такси, визи и какво ли не. За оборотите за хотели, ресторанти и магазини не говорим.


Вместо да носи приходи на страната, проф. Георгиева се е хванала да организира утопията Европейско първенство по футбол у нас през 2020 г. В страна, където няма един читав стадион. Само за сведение на госпожата, която явно нищо не разбира, свеждаме примера с последното, което при поделено домакинство на Полша и Украйна струваше на втората страна загуби, изчислявани на поне 6 милиарда евро. Откъде, госпожо професор, ще намерите 12 милиарда лева да запълните подобна дупка в хазната или за това да не берем грижа, понеже през 2020 г. ще плаща съвсем различно правителство? Няма ли да бъде по-добре да привличаме средства за бедния данъкоплатец като вложим нещо много просто – една честна дума и разрешение за ползване на Арена Армеец?    



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще се чувствате енергични

Днес ще се чувствате енергични и готови да преследвате