Свързани новини

26.08.2013 15:48

Отварят царския парк във Врана за сватби

Видян 2170 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Идеята е церемониите по сключване на граждански брак да се провеждат в градината с фонтана пред царския дворец. Във "Врана" няма да се провеждат самите сватбени тържества, а само подписването, тъй като паркът е паметник на градинското изкуство и защитена територия", обясни Милена Васева, шеф на общинското предприятие "Градски паркове и градини", което стопанисва общинската част от парка на двореца "Врана". Все още работим над предложението до Столичния общински съвет, уточни тя пред в. 24 часа.


По всяка вероятност сватбарите ще трябва да извървят пеша разстоянието от входа на градината до двореца, тъй като забраната за влизане с коли няма да пада.


Общинското предприятие ще внесе доклад до СОС с искане за разрешаване на венчавките във "Врана" през септември.


Тепърва ще се мисли каква да е цената на сватбата в царската градина. Сега за изнесени церемонии извън ритуалните зали младоженците плащат по 270 лв. По всяка вероятност сватбата във "Врана" обаче ще е по-скъпа.


Въпреки че правилата как да се провеждат венчавките в парка музей все още не са дори написани, за "Врана" има сватбени резервации, твърдят служители от самия парк. Слуховете са, че първото "Горчиво" ще се чуе преди затварянето на парка през октомври за зимния сезон.


Според зам.-кмета по финанси Дончо Барбалов обаче първите желаещи да се венчаят там ще могат да го направят напролет.


Освен във "Врана", общината има идея да разреши сключване на граждански брак и в Централната минерална баня Това обаче ще се случи чак след превръщането в Музей за история на София, който ще е готов до края на 2014 г.


Засега паркът "Врана" се е превърнал в любимо място за сватбена снимка на много софийски младоженци, разказват хората, които пряко стопанисват градините. Напливът бил особено голям, когато паркът бе със свободен вход през юни и юли.


Любимото място за сватбена снимка естествено е фасадата на царския дворец, въпреки че все още тя не е напълно реставрирана. И платановата алея се ползвала често за такива фотосесии.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак