Свързани новини

26.08.2013 10:00

Човек на Плевнелиев върти далавери в София тех парк

Видян 3086 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият вътрешен министър Румен Петков от времето на тройната коалиция ще сезира министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев за далавери в "София тех парк" във връзка с проектирането и строителството на обекта, заяви той в Нова телевизия. Според него поръчката за проектиране и строителство се бави умишлено, защото се подготвя за съпруга на началника на кабината на президента Росен Плевнелиев и служебен вицепремиер Екатерина Захариева. "Сезирам министъра на икономиката, че управителят на технопарка госпожа Панайотова е задържала месеци наред обявяването на тези обществени поръчки. Цялата гилдия бучи, че проектът се прави от съпруга на госпожа Захариева, която беше служебен министър", каза Румен Петков пред Нова телевизия.


Той обясни, че първоначално поръчката е била разделена на две – за проектиране и строителство, докато сега се събират в една – на инженеринг за 47 млн. лв. Петков предупреди, че заради забавените обществени поръчки рискуваме да бъдат загубени 100 млн. лв. от еврофондовете, от където идва финансирането на "София Тех Парк". Финансирането е по линия на ОП "Конкурентноспособност".


Директорът на парка Елица Пайотова е кадър на президента Росен Плевнелиев. Тя е била изпълнителен директор на "Бизнес парк София". По същото време пропърти мениджмънта на бизнес парка се е осъществявал от фирма на Иво Прокопиев. Наскоро икономическия министър Драгомир Стойнев заяви, че по проекта за "София тех парк" се харчат пари само за командировки. Стойнев смени двама от 3-членния директорски борд, като от старото ръководство остави на поста единствено Елица Панайотова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец