Свързани новини

22.08.2013 13:05

Уволнената шефка на НЦИОМ съди Миков

Видян 1102 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият директор на Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ) Лидия Йорданова завежда дело заради уволнението си, предаде Агенция „Фокус”.


"Бяхме безкрайно лоялни към институцията и аз лично ще остана такава винаги", каза тя пред журналисти.


"Завеждам дело срещу уволнението ми, надявам се на добра развръзка, защото познавам себе си и нещата, които съм направила. Ще съдействам с голямо желание на всеки, който иска да изясни случая. Няма по-заинтересован в случая от мен", обясни тя.


В сряда стана ясно, че шефът на Народното събрание (НС) Михаил Миков, на чието подчинение е НЦИОМ, е уволнил дисциплинарно Йорданова. Има данни, че до началото на есенната сесия на парламента ще бъдат освободени още 9 експерти от това звено, посочва pik.bg. Наскоро Миков се закани да закрие изцяло НЦИОМ, защото според него имало достатъчно частни социологически агенции, а парламентът имал по-голяма нужда от звено, което да оценява ефектите от приеманите закони.


"НЦИОМ е създаден преди 23 години, с решение на Деветото Народно събрание, на негово пленарно заседание, състояло се на 15 декември 1989 г. Предметът на дейност на НЦИОМ, според решението, е „провеждане на системни изследвания сред населението по най-актуалните проблеми и събития от вътрешен и международен характер", обясни Йорданова днес.


"НЦИОМ работи по специфични задачи, които не се изпълняват от частните социологически фирми, нито от останалите вътрешни парламентарни звена. За времето, в което съм ръководила НЦИОМ, центърът е провел общо 515 планови изследвания – става дума както за количествени, така и за качествени изследвания", посочи Йорданова.


И продължи с отчета: "За 14 години имаме общо 127 изследвания на политическите нагласи или средно по около 9 на година. В работата си по тези изследвания, НЦИОМ ползва сравнима методика, което обезпечава значими изводи, на база ретроспективни данни. В годишните си планови изследвания, сме измервали влиятелността на парламентарните групи, оценките за техните законодателни инициативи, комуникационните им умения и близостта им до хората. НЦИОМ приема заявки от народни представители за блокове въпроси във всяко месечно планово изследване", посочи още Йорданова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец