Свързани новини

15.08.2013 13:38

ПИБ купи МКБ Юнионбанк

Видян 1337 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първа инвестиционна банка (ПИБ) е подписала споразумение с унгарската MKB Bank за придобиване на 100% от акциите на МКБ Юнионбанк ЕАД, съобщи банката чрез БФБ-София.

Придобиването ще стане факт след получаване на необходимите одобрения от компетентните органи, посочва се в съобщението.

Активите на двете банки към 30 юни 2013 г. възлизат на 8,5 млрд. лв., от които 7 млрд. лв. за ПИБ и 1,5 млрд. лв. за МКБ Юнионбанк. Общо двете банки ще заемат трето място по активи, изпреварени от Банка ДСК с 8,9 млрд. лв. и Уникредит Булбанк с 12,7 млрд. лв.

ПИБ е трета по активи и преди придобиването на Юнионбанк, изпреварвайки 4-тата ОББ, която има 6,7 млрд. лв. активи и петата КТБ с 6,3 млрд. лв. На шесто място с 6 млрд. лв. е Райфайзенбанк България, а 7-мото място се заема от Юробанк България с 5,4 млрд. лв.

"След придобиването МКБ Юнионбанк ще предложи широка гама от продукти на клиентите си с фокус върху кредитирането на малки и средни предприятия, както и кредитирането на частни лица. Тези продукти ще се предлагат в по-голяма клонова мрежа", казва се в съобщението.

"Придобиването ще повиши ефективността на банката, в резултат на което тя ще предложи още по-добри и конкурентни услуги на хората, бизнеса и обществото и по този начин ще бъде продължена и утвърдена линията на добрите практики на Първа инвестиционна банка като социално-отговорна българска финансова институция.", заявяват от ПИБ.


Цената на сделката не се съобщава.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп