Свързани новини

05.08.2013 15:08

Адвокат на Гергана се покри с 10 000 евро

Видян 1666 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като си отдъхна, че засега няма да я екстрадират в САЩ, Гергана Червенкова се забърка в друга неразбория. Българката, обвинена в нелегална онлайн търговия с лекарства и разпространение на наркотици в Щатите, има ядове с предишния си адвокат Гачо Груев. Щастливата развръзка за Гери дойде на 23 юли, когато стана ясно, че американската страна оттегля искането за екстрадицията й поради нова информация, получена от прокуратурата. На 25 юли Софийският апелативен съд (САС) реши, че Червенкова няма да бъде пратена принудително в САЩ и производството срещу нея ще бъде прекратено. В момента Гери се радва на свободата си и е на море със семейството си.


10 000 евро е получил бившият адвокат на Гергана Червенкова - Гачо Груев, за да я защитава, научи "Стандарт". Парите били преведени от английската фирма, за която е работела заплашената със затвор българка, още с наемането на Груев. "Нямам нищо общо с тези пари. Това са отношения между фирмата и бившия ми адвокат", заяви Гергана Червенкова. Първоначално защитникът заявил, че с тези пари смята да заведе паралелно дело в Страсбург, твърдят запознати. Той обаче бил длъжен да отчете пред английската фирма разходите по делото. Какви точно действия е предприемал като адвокат за колосалната сума - не е ясно, след като Груев е представлявал Червенкова пред съда до 19 юли. "Отказах се да ме защитава, защото имахме различия в идеите си", лаконична бе Гергана. Въпреки че тя оттегли пълномощията си от него, буквално преди седмица адвокат Груев направи изявление в публичното пространство, че Гергана е жертва на "скалъпени обвинения на Цветан Цветанов, Станимир Флоров, прокурор Ася Петрова и експравосъдния министър Диана Ковачева". Сегашният адвокат на българката Златка Стефанова заяви, че за нея и Гергана е било много странно, че Груев прави такова изявление по медиите. "Той не общува с Гергана отдавна, не се чуват и изявлението му е на базата на негови лични предположения и съждения, които по никакъв начин не почиват на някакви обективни данни", каза Стефанова по адрес на колегата си. Тя заяви, че Груев имал документи, които не връщал. "Наложи се Гергана да му прати нотариална покана, но той не я получава!", уточни адвокат Стефанова. Тя напълно отхвърли като безпочвени обвиненията на Груев по адрес на бивши министри и магистрати. Засегната от изявленията на Груев, с изявление излезе и зам. главният прокурор Ася Петрова.


Така или иначе Червенкова все още няма намерение да съди държавата ни в Страсбург. В момента цялото й внимание е насочено към обвиненията в Америка, които все още не са свалени. Освен това се надява депутатите от парламентарната правна комисия да намерят време след съдебната ваканция да погледнат и преразгледат правния договор за екстрадицията между правителствата на България и САЩ. Той се оказва неизгоден за българските граждани, защото е подписан на основата на доверието между двете страни и има споразумение, замолената държава (в случая България) да не иска доказателства за деянията и да не проверява дали поисканото лице изобщо е извършило престъпление. Така излиза, че може да се екстрадира всеки за всичко независимо дали е виновен или не, твърдят близките на Гери.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева