Свързани новини

31.07.2013 15:44

Борисов: Михаил Миков криминално, като трикаджия, смазва парламентаризма

Видян 1822 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бойко Борисов, лидер на ПП ГЕРБ, в интервю за „Радио К2”, заяви, че и да бъде повикан, Пламен Орешарски няма да дойде за блицконтрол в Народното събрание по обсъждане на управленската програма на кабинета до Нова година. И продължи, че управленската програма на кабинета е такава, че по – добре да я няма. Не случайно два – три месеца те не са имали управленска програма, сега се опитват да направят няколко популистки неща, за да си купят време и да имат възможност да говорят, че за един месец са вдигнали майчинските и са намалили сметките за ток. Всъщност това е правене на финансова политика на парче, защото в дългосрочен план, в рамките на година и половина, всичко това ще доведе до тотален дефицит, рецесия и гръцкия сценарий.


Какво предстои ако президента наложи вето на Закона за бюджета, каква ще е цената на Волен Сидеров за подкрепа.


   Бойко Борисов заяви, че не може да говори от името на други политици и институции и продължи, че много ясно е казал, че ако искат да проявят някаква солидарност и от данъците на хората да се даде на социално слабите ясно и точно разписано по пера в рамките на социалния пакет, е единственото нещо, което има някакво обяснение. Всичко останало е коренно различно от разбиранията за финансова дисциплина. Лидерът на ГЕРБ заяви, че съжалява, че някои хора продължават да наричат Пламен Орешарски финансист и икономист и то добър. Според него премиерът веднага е тръгнал по наклонената плоскост да взима кредити и да ги харчи и то за неща, които няма да се мултиплицират и да върнат пари на хората. Той продължи, че ако беше теглен заем от петстотин милиона за електронно правителство, веднага е щял да подкрепи това решение. Тези петстотин милиона след няколко години биха станали най – голямата печалба за народа. Относно президентското вето Бойко Борисов още веднъж каза, че не може да коментира нещо, което не е станало и не трябва да бързаме да говорим предварително.


Какъв е дневният ред на ГЕРБ по време на парламентарната ваканция.


    Бойко Борисов заяви,че за себе си може да каже, че не планира ваканция и няма резервация. Той продължи, че вероятно ще намери време да се изкъпе един път в морето, но няма нищо планирано. Задачите пред ГЕРБ са срещи с посланиците. Той продължи, че тревогите на посланиците съвпадат с тези на ГЕРБ, като например чистките на управляващите, поставянето на хора с криминално минало на важни постове. Областните управители са си вдигнали заплатите с тридесет процента, навсякъде има по двама областни управители, това е само харчене на пари. В същото време с предстоящия заем в следващите години дефицитът ще е много голям, защото догодина са допълнително деветстотин милиона от увеличението на пенсиите, направено от ГЕРБ, които трябва да се заложат в бюджета в тази натоварена с високи цени икономика. Държавната администрация не работи вече половин година. При всичко това догодина ще влезем в рецесия и ще фалираме. Лидерът на ГЕРБ продължи, че инвеститорите бягат, кризата е в пълен обем, хората протестират, но догодина няма да има за какво да протестират.


Рецепта ли са предсрочните избори.


   Според Бойко Борисов рецептата отдавна е била предсрочни избори и то веднага. Ако предсрочните избори са през май, управляващите вече ще са приели новия бюджет и ще са изхарчили парите. Юни или юли ще дойде следващо правителство, август вече ще е минала половината година. Лидерът на ГЕРБ продължи, че управляващите са говорили, че ГЕРБ са слаби, не могат да съберат парите от сивата икономика. По тази логика сега трябва да са събрани около триста милиона повече. Управляващите би трябвало до края на годината да съберат този един милиард и да не се налага този заем. Според Бойко Борисов това показва как управляващите манипулират обществото. По думите му това означава, че управляващите или организират контрабандата, или са некадърници. Той продължи, че и преди е казвал, че процент сива икономика и контрабанда има във всички държави от ЕС, а ние освен това имаме и за съседи държави, които не са членки на ЕС и подобен процес се организира лесно. Бойко Борисов още веднъж определи управляващите като ”лъжци, популисти и манипулатори”. „Разни шамари, пращат ги пред дома ми, пращат ги пред централата, в моята партия не бих допуснал такива хора” заяви лидерът на ГЕРБ.


Срещата на Пламен Орешарски с протетиращите.


     Според Бойко Борисов тези хора са пратени от Станишев, Местан и Орешарски да протестират и отиват да преговарят с работодателите си и продължи, че от ГЕРБ са ги заснели, че са платени. Според лидера на ГЕРБ те се крият като престъпници, докато хората, които протестират пред Министерски съвет са с децата си и всеки ги вижда. По отношение на критиката на контрапротеста срещу медиите Бойко Борисов отговори, че не е нормално при този медиен монопол да критикуват медиите и продължи, че те „на бялото казват черно”


Ще участват ли ГЕРБ в пленарна зала при гласуването на второ четене на бюджета.


    Бойко Борисов заяви, че от ГЕРБ ще бъдат в пленарна зала и ще гласуват против и продължи, че ще се опитат да въведат малко разум, но това е проформа. Според лидера на ГЕРБ Михаил Миков се превръща в един криминален тип, днес на първа точка са гласували сто деветдесет и пет депутата, а регистрацията е прекратена при сто петдесет и седем, за да има кворум. Преброяването по правилник трябва да е една минута, но председателят на Народното събрание го спира на тридесетата секунда, за да може да има нисък кворум. Бойко Борисов продължи, че тези трикове се правят всяка сутрин, за да не са зависими БСП и ДПС от АТАКА и затова са искали ГЕРБ да се върнат в пленарна зала, за да се осигурява кворума. „Няма никаква доблест и чест при председателя на Народното събрание, елементарен фокусник, трикаджия” каза Бойко Борисов. Той попита кой уронва престижа на Народното събрание в такъв случай и продължи, че от ГЕРБ са внесли искане за оставката на Михаил Миков. На въпрос за призива на Янаки Стоилов за обединение на всички парламентарни групи около няколко приоритета, лидерът на ГЕРБ отговори, че никой не им се е обадил досега и продължи, че го правят, защото знаят, че на по – умерените хора такова говорене им харесва. „Зад този параван стои да могат да похарчат един милиард и то без да се знае за къде. За триста милиона се знае, за другите уж в резерва, но те като са в резерва са на разположение на Министерски съвет” завърши Бойко Борисов интервюто си в ефира на „Радио К2”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни