Свързани новини

30.07.2013 14:12

Чобанов: Върнали сме повече ДДС, отколкото се е връщало средномесечно

Видян 1192 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дали ще има рецесия до края на годината зависи както от външната, така и от вътрешната среда. Опитваме се да предотвратим това като се разплатим с бизнеса, като връщаме навреме ДДС.


Това заяви пред журналисти финансовият министър Петър Чобанов след заседание на Комисията по бюджет и финанси, на която беше приета на второ четене актуализацията на Бюджет 2013 г.


„Върнали сме по-голямо количество ДДС отколкото се е връщало средномесечно. Това е ликвидност, която се насочва към бизнеса, насочва се и към малките и средни предприятия. Като разплащаме навреме и при одобрение на актуализацията на бюджета, това ще даде една глътка въздух на бизнеса и ще подпомогне усилията ни да предотвратим рецесията и да задвижим икономиката. До края на седмицата ще представим правителствената програма, там също има сериозни мерки за подобряване на бизнес средата. Това са промени в Закона за обществените поръчки, намаляване на административната тежест, опростяване на някои процедури, чрез повишаване на конкуренцията", обясни Чобанов.


„При планирано нарастване за годината от 8,6%, ако гледаме консолидираната фискална програма, растежът до момента е 3,6%. Имаме сериозно изоставане, което потвърждава нашите оценки по отношение на актуализацията. Потвърждава до голяма степен и оценките на приходните агенции, че за годината е планирано нарастване на данъчните приходи от 1,8 млрд. лв., а до момента реализирането за първите 6 месеца на годината е 380 млн. лв. Ако направим една проста екстраполация, би означавало, че приходите няма да се изпълнят с около 1 млрд. лв., което е и оценката на приходните администрации", каза още финансовият министър.


Прилагат се мерки за повишаване на събираемостта, които разчитаме да доведат до положителен ефект и неизпълнението в бюджета да бъде сведено до 555 млн. лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще