Свързани новини

26.07.2013 12:55

Кражби по домовете чрез проникване през PVC дограма

Видян 1684 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Злато, пари и бяла техника си остават хит в домовите кражби, а възрастовият диапазон на крадците става все по-малък.


"Кражби по домовете чрез проникване през PVC дограма" - така от СДВР формулират една от най-разпространените кражби напоследък и отчитат ръст на този тип взлом през лятото. През отпускарските месеци бандитите се възползват от празните жилища, докато стопаните им са на почивка. 200 домакинства са обрани само за месец юни, предаде БНТ.


Бандите, които действат на територията на София, предпочитат райони с по-нови жилища. Най-желани от тях квартали са "Изток", "Слатина", „Малинова долина" и "Манастирски ливади". Докато столичните апаши са „командировани“ в морските ни курорти, в столицата идват гастрольори от провинцията.


Николай Петков, началник на сектор "Кражби" към СДВР, препоръча сигнално-охранителна техника, да се обезпечи жилището. "Близки техни да знаят за отсъствието им, по възможност да са живущи в същия блок“, посъветва той.


Крадците най-често влизат в предварително набелязано жилище, а ако карате скъпа кола, то това е знак за тях, че сте добре обезпечен. В 80% от случаите бандитите проникват в домовете, докато стопаните им спят. Монтирането на специална защитна дограма е една от най-ефективните защити на дома напоследък.


Прийомите, които използват хората с включено осветление, оставени работещи музикални уредби и телевизори имат ефект, каза още Николай Петков. Полицаите съветват хората да не се опитват да се справят сами с взломаджиите, които са влезли в дома им, защото бандитите са готови на крайности, за да се измъкнат. Това, което трябва да направят, е да намерят възможност и да се обадят на телефон 112, съветват от СДВР.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се