Свързани новини

19.07.2013 15:02

Цената на захарта с леко понижение

Видян 1589 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

МЗХ представи седмичните ценови анализи на основните хранителни стоки.


През периода на наблюдение (10 – 17 юли 2013 г.) средните цени на едро и на дребно за страната на бялата кристална захар отбелязват леко понижение спрямо предходната седмица. Средно за страната, цената на едро на захарта е 1,90 лв./кг, с 1% по-ниска спрямо предходния седмичен период. Средната за страната цена на дребно на захарта в големите търговски вериги (ГТВ) се понижава с 1% на седмична база, до 2,08 лв./кг.


Средните цени на едро и на дребно на брашно тип „500” се движат около нивата от предходната седмица. При яйцата също няма изменение. Яйце с размер М в големите супермаркети е с 0,05 лв./бр. по-скъпо от тези в другите търговски обекти, като разликата достига до 0,10 лв./бр. в Русе. Цените на дребно на яйца - размер L, в големите супермаркети са средно с 0,06 лв./бр. по-високи от тези в по-малките търговски обекти. Средната цена на едро на слънчогледовото олио е 2,57 лв./литър, с 0,4% по-ниска в сравнение с предходния седмичен период.


Средните цени по веригата на предлагане на пилешко месо за страната остават без чувствително изменение спрямо предходната седмица.


Средните цени по веригата на предлагане на агнешко месо в страната остават без съществено изменение спрямо предходния седмичен период. Цените на едро на цяло агне се запазват в границите от 11,75 лв./кг до 15,30 лв./кг, най-ниски в Ямбол, а най-високи – в Русе. При липса на ценови колебания по области, средната стойност за страната остава 13,08 лв./кг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец