Свързани новини

17.07.2013 16:44

Интерактивна карта показва концентрацията на престъпления в страната

Видян 1351 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разработена е интерактивна карта, която предоставя възможност да се види концентрацията на престъпленията в страната. Това каза на пресконференция директорът на Дирекция “Координация и информационно-аналитична дейност (ДКИАД) комисар Николай Крушков, предаде Фокус. 


На картата се виждат с по-тъмен цвят местата, където е най-концентрирана престъпната дейност. Картата дава изключително големи възможности за планиране на патрулно-постовата дейност. Министърът на вътрешните работи разпореди и планирането на патрулно-постовата дейност по тази интерактивна карта. Картата позволява и противодействия на нарушенията на обществения ред, обясни той.
На картата се отбелязва и концентрацията на престъпната дейност, според тъмната и светлата част на деня. Това позволява гъвкавото управление на нарядите и тяхното ефективно инструктиране. Системата позволява определяне на маршрута на патрулно-постовата дейност и маршрута на нарядите, посочи Крушков.
Контролът на патрулно-постовата дейност се осъществява чрез технически контрол на нарядите, както и функционален и организационен контрол на нарядите. Контролът се допълва от информационна карта на наряда въведена от месец март 2013 г. – това са документите, които нарядът попълва преди, по време на и след края на своята дейност. Попълването на тези карти подобрява организационно дейността и дава възможност за по-добър контрол.
Съставени са и критерии и показатели, чрез които ще се осъществява резултатността и оценката на СДВР и ОДМВР – показателите са резултатност на оперативно-издирвателната дейност, резултатност на охранителната дейност и резултатност на разследването, каза още Крушков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.