Свързани новини

11.07.2013 16:26

Орешарски разпредели ресорите на вицепремиерите

Видян 1861 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят Пламен Орешарски вече е готов с разпределението на ресорите на вицепремиерите в кабинета. Това съобщиха от правителствената информационна служба.


Даниела Бобева, заместник министър-председателят по икономическото развитие, ще наблюдава работата на министрите на финансите, на икономиката и енергетиката, на земеделието и храните, на труда и социалната политика и на инвестиционното проектиране. Тя ще извършва и взаимодействието на правителството с държавните агенции за метрологичен и технически надзор и за закрила на детето, с Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, ДКЕВР, Националния компенсационен жилищен фонд, НСИ, Патентното ведомство и агенциите за ядрено регулиране и за приватизация и следприватизационен контрол.


Вътрешният министър и вицепремиер Цветлин Йовчев ще координира дейността на министрите на младежта и спорта, на културата и на здравеопазването. Той следи и за работата на държавните агенции за бежанците, за българите в чужбина, „Архиви", „Национална сигурност" и „Държавен резерв и военновременни запаси", както и за ДКСИ и КРС.


Зинаида Златанова, министър-председател и министър на правосъдието, ще отговаря за дейността на министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на околната среда и водите, на образованието и науката и на регионалното развитие. Тя ще следи и работата в Националната агенция за оценяване и акредитация и Националната агенция за професионално образование и обучение.


Премиерът Пламен Орешарски обеща, че лично ще координира работата на министрите на външните работи и на отбраната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни