Свързани новини

09.07.2013 16:10

МВФ поиска по-ниски лихви, за да се съживи икономиката

Видян 1587 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Извънредно наложително е еврозоната да съживи своя икономически растеж, посочва в своя годишен доклад Международният валутен фонд, цитиран от The Wall Street Journal, предаде Стандарт нюз.


Еврозоната трябва да предприеме координирани действия, за да съживи икономическия растеж, се казва в доклада на МВФ. Набляга се на потребността от възстановяване на финансовите баланси на банките, необходимия напредък за формиране на единен банков съюз и мерки в подкрепа на вътрешното потребление.


Растежът остава слаб, а безработицата е с рекордни върхове. Крайно необходими са конкретни политически действия, за да се възстанови стабилността на финансовия сектор и да се приключи със създаването на банковия съюз. Центробежните сили в еврозоната остават сериозни и водят до повсеместно понижение на икономическия растеж.


Според доклада на МВФ заплахите за оцеляване на единната европейска валута преди 12 месеца са били отблъснати от Европейската централна банка, която обяви (в началото на септември 2012-а година), че може да интервенира, за да стабилизира суверенния дългов пазар, както и от други решителни стъпки на банката.


МВФ счита този напредък недостатъчен, за да се обяви, че кризата е приключила, и призовава лидерите на еврозоната да се фокусират върху спешната необходимост за борба с рекордно високата безработица, която крие рискове за дългосрочното икономическо и политическо здраве на целия регион.


МВФ призова за обща стратегия за борба с финансовата криза. Подход от типа "работа на парче" обаче може допълнително да подкопае доверието и да поднови стреса в еврозоната. С оглед високата безработица, особено тази сред младите, която е в рекордни нива, има риск за дългосрочни вреди върху потенциалния икономически растеж и върху политическата подкрепа за реформи, включващи прогрес към новата архитектура на Европейския паричен съюз.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с някои препятствия

Днес може да се сблъскате с някои препятствия, но