Свързани новини

08.07.2013 16:37

Район Нови Искър с нова детска градина до края на годината

Видян 1026 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стартираха дейностите по строителството на нова, енергийно ефективна детска градина за 6 групи в кв. Кумарица, район Нови Искър. За отоплението й е предвидено използването на „зелени“ енергийни източници – водни термопомпи, които ще захранват отоплителната инсталация и слънчеви колектори, монтирани на покрива на сградата, които ще осигуряват топлата вода за нуждите на детското заведение.


Новата сграда ще бъде изградена на мястото на старите постройки на ЦДГ №179, които пострадаха в следствие на земетресението през месец май 2012 г. Тогава детското заведение беше затворено, а децата - пренасочени към други градини, тъй като съгласно извършеното техническо обследване съществуващите сгради не отговарят на изискванията за сеизмична осигуреност и трябва да бъдат съборени. Обектът беше приоритетно включен в програмата на Столичната община за строителство на нови детски градини през 2013 г. Съгласно заложените срокове, детската градина ще отвори врати в края на месец декември и ще осигури 130 места за децата в район Нови Искър.


За изграждането, оборудването и обзавеждането на детското заведение е сключен договор за изпълнение с ДЗЗД Обединение Нови Искър - Инженеринг, на стойност 2 174 527.02 лв. с ДДС. По проект новата сграда ще е на два етажа, на които ще се помещават 4 градински и 2 яслени групи. В сутерена ще бъдат разположени кухненският блок, пералното и складовите помещения. Ще бъде изпълнена цялостна вертикална планировка и озеленяване на двора, а за игри на открито ще бъдат изградени 6 детски площадки - по една за всяка от групите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион