Свързани новини

03.07.2013 10:11

Манолова: Поели сме ангажименти и си ги изпълняваме точка по точка

Видян 1459 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ние си вършим работата. Поели сме ангажименти и си ги изпълняваме точка, по точка. Това заяви народният представител от КБ и зам.-председател на НС Мая Манолова в ефира на BTV. Тя поясни, че става дума за спиране увеличението на цената на тока с 40%, даже нейното намаляване, предприетите спешни социални мерки за енергийни помощи, за майките с малки деца. Манолова каза в аванс, че предстои разглеждането на мерки по отношение на големия проблем с младежката безработица.


Помолена да коментира продължаващите протести, тя изрази мнение, че хората имат право да протестират и ако не се стига до агресия, това е нормалната обстановка в една демократична държава. По нейно мнение обаче лицата, които са сутрин пред парламента, не са същите, които се събират вечер с усмивка да изразят своя гняв. „Лицата сутрин са изпълнени с омраза. Аз опитах няколко пъти да разговарям с тях - насреща нямаше желание за диалог, а крясъци и летящи предмети", каза още Манолова. 


На въпрос за отношението и към партия „Атака” и присъствието и в парламента, социалистката отговори: "Атака не е в парламента, не защото Коалиция за България е решила така, а защото избирателите така са решили". Тя изрази учудване защо всички не виждат основния проблем, а именно поведението на партия ГЕРБ, която е в противоречие със своите избиратели. "Нормалното поведение на един депутат е да ходи на работа", категорична беше Манолова. "Трудно е да се работи при това положение - агресивни хора, които крещят и замерят с предмети и все пак ние работим", сподели народният представител. Тя изрази надежда, че хората ще разберат и оценят смелото и достойно поведение на правителството, което е в техен интерес.


На въпрос за промените в Изборният кодекс Манолова отговори, че той трябва коренно да се измени, като подчерта, че трябва да се включи и гражданската енергия, за да може хората да бъдат мотивирани да гласуват. Помолена да коментира предложението да се направи една обща за страната листа, за да няма как да се купуват гласове, Манолова отговори, че по този начин ще бъде загубена връзката на народния представител с хората, които са го избрали. "Хората имат маса конкретни проблеми, които да поставят и трябва да знаят кой е човекът от техния район, който те са избрали и който ще им реши проблемите", категорична бе Манолова.Тя заключи, че загражденията не пречат на хората, които искат да влязат в парламента и да говорят и реално да участват в изработването на новия изборен кодекс.


Тя за пореден път подчерта, че има много хора, които искат кабинетът да работи.


Причината е, че „младите са без работа, пенсионерите мизерстват, идва сезон, в който сметките ще нараснат – поели сме ангажименти и ги изпълняваме точка по точка”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на