Свързани новини

02.07.2013 15:31

Пуснаха Гергана при семейството й

Видян 1544 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днешното заседание на Софийския апелативен съд по казуса Гергана Червенкова завърши с нейното освобождаване. Магистратите промениха мярката й за неотклонение от задържане под стража в парична гаранция от 1000 лева. Радостната новина стана ясна още преди съдът да се произнесе. Причина за това беше изявлението на прокурор Антоанета Близнакова, която обяви: „Адекватна в конкретния случай е по-лека мярка от задържане под стража.“ Освен доводите се изтъкнаха и фактите, че 35-годишната жена има постоянен адрес, без висящи дела е и периодът, който тя е прекарала в ареста е неразумен. Залата, в която се разглеждаше делото беше препълнена и след решението на съда хората приветстваха с бурни ръкопляскания освобождаването на Гергана. Съпругът й – Димо – с насълзени очи каза пред журналисти, че веднага отива да плати гаранцията и да си я прибере от Националнoто следствие. 


Припомняме, че българката е заплашена от 68-годишен престои в американски затвор, тъй като бе обвинена в търговия с наркотици по интернет "по подозрение", ала без доказатлество. Според  адвокатите й, работодателя й Кристиан Сверисон, роднини и приятели, Гергана е жертва на конспирация между американските и българските спецслужби.


Делото за есктрадиция на служителката на Юромедонлайн предстои да се разгледа на 19 юли. Междувременно един от адвокатите на Гергана - Здравка Стефанова, каза, че ако до тогава не пристигнат документите от САЩ, ще бъде поискано преразглеждане на казуса, както и определяне на срок от съда. 



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще се чувствате енергични

Днес ще се чувствате енергични и готови да преследвате