Свързани новини

01.07.2013 17:05

Русеф укротява протестираща Бразилия с програма по точки

Видян 1495 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дилма Русеф изненада всички като представи план за дълбоки политически промени. Русеф е първият политик, който реагира на масови протести в Бразилия с конкретни предложения.
Демонстрациите в Бразилия започнаха в средата на юни, те тръгнаха като бунт срещу увеличените цени на градския транспорт в 20-милионната метрополия Сао Пауло и преминаха във всеобщ протест срещу правителството и масовото обедняване на фона на държавните разходи за футболните първенства.


Президентът няма намерение да губи време и излезе пред протестиращите с конкретни предложения за подобряване на условията на живот в Бразилия.
Програмата на Русеф, подобно на българския й колега Пламен Орешарски е по точки. Първата стъпка в плана на Дилма Русеф е за намаляване на държавните разходи. С втората точка президентът предлага референдум за създаване на един вид конституционно събрание, което няма да изработва нова Конституция, а ще проведе дълбоки политически реформи. Трета точка е посветена на здравеопазването, президентът възнамерява да привлече чуждестранни лекари и така да осигури медицинско обслужване за повече бразилски граждани. Четвъртата точка от агендата на Русеф предвижда отпускането на около 17 милиарда евро за обществения транспорт, а петата е свързана с големи инвестиции в образованието. Според плана ѝ, 100 процента от данъците и таксите от петролните доставки трябва да бъдат инвестирани в бразилските училища.
Дилма Русев направи предложенията си след среща с представители на демонстрантите и то още преди да приеме губернаторите на 27-те федерални щати и кметовете на 26-те големи градове.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог