23.11.2008 18:29

Зимата пак ни изненада

Видян 2093 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Зимата пак ни изненада. Часове след като снегът затрупа София резултатът беше – непочистени улици, задръствания и затруднено движение на градския транспорт, чиито коли закъсняваха с повече от 50 минути.
Изненада не бяха само твърденията на кмета Бойко Борисов, че общината е готова да реагира своевременно на снега. Това гневни софиянци, позвънили в редакцията, нарекоха нагла лъжа. Излъга ни и раз-градски вестник, който писа, че столичният градоначалник е казал, че този път снегът няма да ни изненада и общината, предупредена от синоптичната прогноза, влизала в зимен режим.
В „зимен режим“ обаче се оказаха само софиянци, които в съботната сутрин трябваше сами да се справят с непроходимото улично пространство.
За капак шефката на Столичния инспекторат Веска Георгиева каза, че хората сами си били виновни и посъветва компетентно „софиянци да си обуели зимните гуми“.
Късно през деня  кметът Борисов обясни, че от 6,30 ч. сутринта цялата налична техника за почистване на снега е била мобилизирана. Според информацията на хората обаче снегорините по-често са липсвали. Например в кварталите „Младост“, “Дружба“, „Хаджи Димитър“, както и в центъра часове наред такива е нямало.
Паралелно с това нетърпима остана обстановката по вътрешнокварталните улички . Кметът декларира, че същите ще бъдат почистени до 16-17 ч. в съботния следобед. Денонощие след това обаче т. нар. ледени коловози продължават да са част от пейзажа на малките улици в София, което затруднява еднакво и шофьорите и пешеходците. Потърсихме за коментар говорителя на „Екуест“ Димитър Димитров, който беше категоричен, че заради паркираните по тях коли малките улички остават недостъпни дори и за специалните машини, с които фирмата разполагала.
Що се отнася до ледените участъци по тротоарите и в центъра, и в кварталите – оказа се, че те са „ничии“. Концесионерът обясни, че отговарял само за почистването на спирките и улиците от обществена значимост.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден