Свързани новини

12.06.2013 12:04

Мануела Горсова проговори, ходи на разходки

Видян 2296 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мануела Горсова, която изпадна в будна кома след катастрофа, причинена от световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки, вече издава звуци и според лекарите скоро може би ще проговори. Тя вече започва да диша самостоятелно и ходи на разходки, съобщава "Телеграф".


На този етап момичето диша чрез специална канюла, която трябва да бъде премахната. “Вече е готова, издава звуци и може да диша самостоятелно. Махнем ли я, ще може да изрече първите си думи”, казва бащата на момичето Красимир. Мануела е започнала и да се усмихва. “Това ни крепи. Най-често сутрин, не винаги, но се случва, момиченцето ни започва да се усмихва. Показва ни, че не се е отказала и не бива и ние да се предаваме. Тя ще живее пълноценен живот. Сигурен съм.”, казва още бащата. Майката на момичето е по 24 часа край нея.

“Мануела спи по 5 часа най-много. Жена ми сякаш я усеща. Щом детето отвори очи и тя е будна и започва да й помага”, разказва таткото. Преди обяд той й помага да се изправя и я държи права. Помага й с храненето. Следобед в дома на семейството идва рехабилитатор, който се грижи за раздвижване на младата жена. “Още когато бяхме в Израел, докторите ни казаха да търсим промяна в очите на детето и аз я намирам. Мануела ше се оправи”, вярва Красимир.

“Знам, че си кара джипа, че си живее живота и не го интересува състоянието на дъщеря ми. Но Бог е там горе и вижда всичко. Всеки ще се си получи заслуженото”, казва Красимир по адрес на Максим Стависки.

Преди шест години 19 годишната тогава тийнейджърка е ранена тежко при пътен инцидент край Приморско. Пиян, с 1,1 промила в кръвта Стависки се врязва с джипа си “Хамър” в лек автомобил и убива на място 23 годишния Петър Петров. Оттогава Мануела е в будна кома и прекарва дните си на легло.
снимка: БЛИЦ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!