Свързани новини

10.06.2013 12:22

Петър Ангелов от ДПС бил с 20 бона гаранция

Видян 2052 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатът Петър Ангелов, чийто имунитет иска главният прокурор, е бил с мярка за неотклонение "Парична гаранция" от 20 000 лв. и като кандидат за народен представител от листата на ДПС. Делото срещу него е спряно чак на 5 юни, а не при старта на предизборната кампания, защото при започването й вече е бил обвиняем. Това съобщиха от специализираната прокуратура, предаде Дартс нюз.


Специализираната прокуратура своевременно е сезирала Софийска градска прокуратура затова, че обвиненият на 28 март 2012 г. в данъчни престъпления Петър Ангелов е придобил на 12 май 2013 г. имунитет като депутат от гражданската квота на ДПС. По закон делата срещу лица с имунитет са подсъдни на СГС, поради което и това на Ангелов ще продължи там.


В хода на предизборната кампания в Специализираната прокуратура е внесена молба от адвокат на Петър Ангелов за спиране на делото, тъй като придобива имунитет като кандидат за депутат. Специализираната прокуратура отказва, основавайки се на чл. 103 от Изборния кодекс. Според него кандидат за депутат не придобива имунитет, когато преди това е привлечен като обвиняем по наказателно дело, уточняват от Антимафия.


По обвинението за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления през март 2012 г. Специализираният наказателен съд наложи на Петър Ангелов мярката за неотклонение домашен арест, изменена по-късно в парична гаранция в размер на 20 000 лева. В момента Ангелов няма мярка за неотклонение, тъй като със спирането на делото тя се отменя автоматично.


Днес Цацаров внася искане да бъде снет имунитета на Ангелов, който вече заяви, че ще се откаже от неприкосновеността си. Според обвинението, бандата, в която е участвал, е ощетила държавата с над 4 млн. лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля