10.06.2013 12:14

21 минути кретала линейката до Теди след сигнала до 112

Видян 1518 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Точно 21 минути е пътувала линейката до Теодор Желев, който на 7 май припадна в столично училище и по-късно почина в Окръжна болница.

Това става ясно от разпечатките на GPS системата, с която вече разполагат разследващите по образуваното досъдебно производство за смъртта на 11-годишното момче, съобщи бащата на детето Златко Желев.

Първият сигнал за припадналото дете е подаден в 13.55 часа от учителя по физическо, който 20 минути се е опитвал, а и на три пъти е успявал да върне Теди към живот.

До 14.04 часа обаче сигналът за инцидента все още не е бил предаден на диспечерите в Бърза помощ. Минута по-късно, макар в този времеви порядък от цели 9 минути да има три позвънявания на 112, линейка все още не е била изпратена.



Последвало обратно позвъняване от диспечер на 112, за да попита къде точно се намира 81-во СОУ "Виктор Юго", макар и в трите сигнала учителите и свидетелите на драмата изрично да подчертават, че то е в "Младост" 3 и е на улица "Бъднина".

В 14.06 часа линейка все пак е пренасочена от адрес в "Слатина" и потегля към квартал "Младост".

Първоначално служебният здравен министър Николай Петров твърдеше, че тя е пристигнала в училището в 14.12, но от GPS-а става ясно, че линейката е пристигнала в 14.16 часа.

Лекарката слязла, отишла при Теди и обявила, че той си отива. След настойчивите искания от страна на учителите детето да бъде спасено шофьорът все пак свалил носилката и момчето било качено в автомобила и отведено в болница. В Окръжна то постъпило в 14.22 часа.

Все още разследващите очакват пълната разпечатка от GPS системата, както и да разпитат диспечерката от Бърза помощ и лекарката от линейката Ирена Тасева, които трябваше да бъдат разпитани в четвъртък миналата седмица.

Д-р Тасева обаче се обадила на следователя и помолила разпитът й да бъде отложен за 12 юни, тъй като имала много извънредни дежурства и не смогвала да отиде до 7 РПУ.

Бащата на Теди обяви пред Dnes.bg, че служебният министър Николай Петров е бил подведен от 112 и от Бърза помощ.

"Златният им евростандарт от 20 минути не е спазен, макар да твърдяха, че линейката е била при сина ми за 12-13 минути. Надявам се разследващите да стигнат докрай и трагедията, сполетяла семейството ми, никога да не се повтаря. Кошмарът ни продължава, с всеки изминал ден болката ни нараства, но сме готови да се борим докрай за истината. Децата ни заслужават нормално детство и бъдеще", каза той.

В тази връзка той очаква среща и с новия здравен министър Таня Андреева. Секретарите й са входирали молба по настояване на бащата за среща с нея, тъй като обявената от предшественика й проверка, макар и десетдневна, не даде никакъв резултат, а вече мина повече от месец.

Златко Желев сподели още, че не са готови хистологичните изследвания от патоанатомите, които трябва да открият истината за смъртта на Теди, който на 15 юни трябваше да завърши пети клас.

Вместо това обаче, родителите, близките и приятелите на момчето ще са на Малашевските гробища. Точно на тази дата се навършват 40 дни от нелепата му смърт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв