Свързани новини

07.06.2013 13:50

Орешарски: “Редица слабости“ са установени при Авиоотряд 28

Видян 1247 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Редица слабости“ са установени в системата за отчетност на заявките за полети с "Авиоотряд 28", съобщи премиерът Пламен Орешарски в рамките на парламентарния контрол. Орешарски отговори на питане на депутата Венцислав Лаков за полетите на бившия премиер Бойко Борисов и членове на кабинета му с правителствения „Авиоотряд 28”.

По думите на премиера това е затруднило администрацията на МС да ги обобщи за краткото време, с което са разполагали. Орешарски е разпоредил и са предприети мерки за отстраняване на тези слабости.



Услугите на "Авиоотряд 28" се използват от различни ведомства и по тази причина цялата информация не е обобщена, заяви премиерът. Той цитира данни, с които в момента разполага, и според тях Министерският съвет е платил 1 653 699 лв. за периода от 1 март 2011 до 31 май 2013 г. Тази сума не включва периода преди март 2011 г., когато авиоотрядът е бил към Министерството на транспорта, както и полетите, извършвани по заявка на други ведомства, освен на МС.

За периода август 2009 г. - март 2011 г. са извършени 309 полета със самолети и хеликоптери на авиотряда по различни направления. От август 2009 г. до февруари тази година разходите по изпълнение на полетите са били в размер на близо 3 млн. лв.

Тези данни не са разграничени по заявители, затова е необходим допълнителен анализ, уточни министър-председателят.

Не ми е известен случай на унищожени документи, но фактът, че заявките не са завеждани по надлежния ред, говори за слабости в системата на документооборот и не позволява категоричен извод нито в едната, нито в другата посока, посочи още той.

Премиерът е разпоредил проверка на Главния инспекторат на МС, която ще приключи на 28 юни тази година. Докладът ще бъде предоставен на временната анкетна комисия в парламента.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще