Свързани новини

07.06.2013 13:44

Четвърто дете е било простреляно при стрелбата във Враца

Видян 1248 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Четвърто дете е било простреляно в четвъртък при стрелбата с въздушна пушка по ученици от СОУ "Христо Ботев" във Враца, съобщи директорът на учебното заведение Виктор Кръстев, цитиран от БТА.


Той обясни, че е уведомен за пострадалото дете тази сутрин.


Става въпрос за деветокласничка. Тя е получила повърхностна рана и няма опасност за живота й.


Момичето е скрило, че пострадало при стрелбата поради неудобство, защото получило нараняване в областта на таза. Вечерта обаче признало пред родителите си, допълни Кръстев.


Момичето, придружено от родителите си и психолог, днес е дало показания пред полицията.


Вчера към 16 ч. бе подаден сигнал, че трима 15-годишни ученици са пострадали при стрелба с въздушна пушка от жилищен блок. Задържани за стрелбата са двама младежи- Г.П. на 24 години и и Х.Н.  на 21 години.


Стреляно е от жилището на Х.Н. Въздушната пушка е иззета, съобщиха от Областната дирекция на МВР.


Виктор Кръстев разказа, че инцидентът е станал в голямото междучасие, когато деветокласниците излезли от училищния двор и отишли до кафемашина, намираща се на съседен жилищен блок на ул. "Георги Бързашки". Момичетата тръгнали през тунел в сградата, за да излязат на гърба й, където често децата се събират в междучасията. Тогава започнала стрелбата от капандурата на таван на съседна на блока триетажна сграда. Улучените деца извикали и техният съученик изтичал в тунела, за да види какво става и също бил прострелян в корема, обясни директорът на училището.


В двора на училището се намирала и медицинският фелдшер, която веднага е обработила раните на децата.


По думите на директора полицейските екипи са се отзовали на мястото на инцидента за по-малко от 10 минути. Със съдействието на живущите в съседните блокове полицейските служители бързо установили "стрелците" и ги задържали заедно с оръжието.


Мотивите им за извършване на престъплението засега не са ясни, посочи Кръстев, който бе категоричен, че учениците е нямало как да влязат в конфликт с тях и да предизвикат агресията им.


Двамата младежи са задържани за 24 часа в районно управление "Полиция" във Враца. Събраните материали по случая днес са докладвани в прокуратурата, откъдето ще преценят дали да удължат задържането им, както и какво обвинение да им бъде повдигнато.


Уведомени са отдел "Закрила на детето" и Регионалният инспекторат по образованието във Враца.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.