Свързани новини

07.06.2013 10:25

Фандъкова се закани да се бори срещу всякакво поскъпване на парното

Видян 1176 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Категорично ще се противопоставя на каквото и да е увеличение на цената на парното", каза кметът на София Йорданка Фандъкова по Нова телевизия по повод изказването, че ако цената на тока падне, ще се увеличи тази на парното.


Тя добави, че не може с лека ръка да се говори за увеличение с 10 или 30%, тъй като около 1 милион души се отопляват по този начин и нямат друга алтернатива. "Ще поискам среща с шефа на регулатора, с новия министър на икономиката и енергетиката, за да коментираме тези теми", категорична беше тя, предаде БГНЕС.


Според столичния кмет въпросът с парното трябва да се реши сега, а не да се изчаква, защото есента ще дойде бързо.


Фандъкова не пропусна и темата с детските градини и ясли. Тя напомни, че в последните години основен приоритет е строителството на детските градини и осигуряването на места в тях. Тази година на района на Столична община стартира строителството на 17 детски градини, каза Фандъкова. Кметът съобщи също, че абсолютно всички опасности в районите на детските площадки ще бъдат премахнати.


Във връзка с проблема с уличните кучета в София, Фандъкова заяви, че една от най-добрата мярка за борба с тях е изграждането на приюти. Тя поясни, че проблемът е обсъждан с новия министър на земеделието и по думите й, той се е ангажирал с въпроса. "Ще бъде подготвен проект за нова наредба за изграждането на приюти. Тя трябва да е готова до края на юни, за да продължим да изграждаме им", добави тя.


"Изненадана съм от острата реакция на "Атака". Полиците да не използват депутатските си карти като пропуск и извинение за хулигански прояви", заяви кметът на София по повод нахлуването на лидера на партията Волен Сидеров в кабинета й. По думите й политиците трябва да свикнат и да обръщат внимание на протестите. "Аз съм последният човек, който ще забрани протести", добави още тя.


Фандъкова се надява от "Атака" да се извинят на служителите в общината, които са били стресирани от случилото се. "Това поведение не трябва да се толерира. Агресията се отразява на цялото общество", добави кметът на столицата. На въпрос ще се сработи ли с новата власт, Фандъкова каза, че е диалогичен човек и се надява правителството да не обръща гръб на 2 милиона души, които живеят в София.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е