Свързани новини

05.06.2013 16:12

Арнаудова: Повече от двама прокурори по делото срещу Цветанов

Видян 1171 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повече от двама са наблюдаващите прокурори по производството срещу Цветанов. Това каза говорителят на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова, предаде БГНЕС.

Арнаудова обясни, че след като в прокуратурата се получи официално съгласието за отказ от имунитет, това представлява законното основание за възобновяване на производството. Към момента досъдебното производство е спряно, защото Цветанов бе с депутатски имунитет.

След като се възобнови производството с прокурорско постановление започва процедура по привличането му за обвиняем и призоваването му за това. "Тоест най-напред трябва да се привлече като обвиняем Цветан Цветанов и да се призове за предявяване на обвинението. В закона има посочен 3-дневен срок, който трябва да е изминал преди лицето да се яви за предявяване на обвинението", обясни процедурата Арнаудова.

Прокуратурата ще спази този срок като гаранция за защита на правата на обвиняемия. Така, държавното обвинение първо трябва да призове Цветанов, след това в срок от три дни той има време да организира защитата си и тогава ще се яви, за да му бъде предявено обвинението. Ако това стане, например днес, то ще бъде извикан за предявяване на обвинението, след като изминат три календарни дни.


Писмо от председателя на НС Михаил Миков, с което е изпратено заявлението на Цветанов за отказ от имунитета му, е постъпило при главния прокурор днес към 15 ч., предаде Бгнес.



До 8 години затвор може да получи бившият МВР шеф, ако прокуратурата му повдигне обвинение и докаже тезата си в съда. Обвинението, което ще му бъде повдигнато, е "допустителство по служба". Обвинението е по чл. 285 от Наказателния кодекс във връзка с член 387 - така нареченото допустителство по служба - бездействие, в резултат на което е допуснато подчинени нему длъжностни лица да извършат престъпление. Цацаров каза, че през инкриминирания период това са заемалите длъжността директори на СДОТО. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

лъв