Свързани новини

04.06.2013 10:56

Сринаха ромското гето под моста "Чавдар"

Видян 1389 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мощен багер срина ромско гето под моста "Чавдар" в столицата вчера. Огромни самосвали извозваха смърдящите боклуци на сметището във "Враждебна", пише в. "Преса".


Влади Калинов, шеф на дирекция "Строителен контрол" към Столичната община, не знаеше за случилото се. Оказа се, че операцията е на строителна компания. Теренът от 6 дка с няколко стари постройки бил нейна собственост. "Просто разчистваме и ще оградим мястото, след което ще го обозначим, че е наше. Дали ще се строи нещо в имота, не знам. Предупредихме ромите, които са се самонастанили, като им дадохме срок 15 дни да напуснат. Къде ще отидат - не е наша грижа. Сградите са много стари и паянтови. Може да рухнат и да има жертви", обясни мъж, представил се като Петър Петров.


Оказа се, че бордеят, който е на хвърлей от центъра на София, е без вода, ток, канализация и от него се носи отвратителна смрад, пише още изданието. Как са живели ромите в старите къщи без елементарни битови условия - също не е ясно. Някои от тях лежаха на съдрани дюшеци и наблюдаваха с блуждаещи погледи багера, който мачкаше съборетините. Повече цигани бяха пияни. Един от тях обясни, че са от Монтана и са над 20 души. Най-възрастният, порядъчно почерпен, се доближил до екипа на вестника, за да се ожали. "Бате, дай 2,50 лв. да купим бензин, за да се палим пред общината", помолил ромът, допълва в. Преса.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…