Свързани новини

31.05.2013 17:16

Документи за полетите на Бойко Борисов - унищожени

Видян 2029 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Писмените заявки за полетите на бившия премиер Бойко Борисов са унищожени. Това стана ясно от отговор на журналистическо запитване до Министерския съвет, предаде БТВ.


„Авиоотряд 28”, стана известен по времето на Бойко Борисов с това, че освен за държавни цели, се ползваше и за задоволяване на футболните прищевки на премиера, като превози отборите на Витоша (Бистрица) и Чавдар (Етро поле) до Варна за приятелски мач помежду им.

Според получения отговор поисканите заявки за пътувания на премиера, свързани с полети на „Авиоотряд 28”, имали координационен характер. В голям процент те не съответствали на изпълнените задания поради технически причини или внезапно настъпили обстоятелства. Затова в Министерския съвет гледат на тях като на обмяна на вътрешна информация между логистичните звена (Протокола на МС и „Авиоотряд 28”). Поради това те не се извеждали с изходящ номер от Деловодството на Министерския съвет. "Няма практика да се архивират и съхраняват в Протокола или останалите служби", пише в отговора на запитването.

Отговорът беше получен, чак след като репортерът от bTV Константин Караджов спечели дело срещу мълчалив отказ да му бъде предоставена информация за полетите на бившия премиер с държавния „Авиоотряд”. Отговорът е съставен по време на служебното правителство, но е подписан от бившия съветник и пресаташе на Бойко Борисов - Николай Боев. От 29 май Боев вече не работи в Министерския съвет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни