Свързани новини

28.05.2013 15:34

Срам за Марковски: 18 години затвор за тройния убиец на семейството си

Видян 4816 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След протакане от 7 месеца, понеже шефката на ЦИК Медарова не можеше да намери време да тури един параф, 

Върховният касационен съд приключи с присъда от 18 години затвор делото срещу Димитър Кънчев, който бе обвинен за тройно убийство в столичния кв. Гео Милев. Младежът бе изправен на съд по обвинение, че на 2 март 1997 г. е убил по жесток начин баща си Николай, втората му съпруга Миглена и доведения си 4-годишен брат Николай.

 Това е втори  грандиозен провал за прехваления адвокат Марин Марковски, който много обича да говори  по телевизията за право и справедливост след изгубеното, но изкрънкано да продължи  дело по случая Белнейнски.  

Защо процесът Кънчев се проточи 16 години и това ли чака и този за убитите сестрички? Особено като имаме предвид, че още в нощта на убийството през 1997 г. следствието има пълните самопризнания на убиеца? И как "работи" съдебната ни система?

Първата присъда по делото е произнесена още през 2000 година. С нея Софийският градски съд оправдава подсъдимия. Година по-късно Софийският апелативен съд потвърждава това решение, но Върховният касационен съд връща делото на втора инстанция заради допуснати съществени процесуални нарушения. Апелативният съд обаче отново потвърждава оправдателната присъда. През 2006 година ВКС отново отменя това решение и отново връща делото в Софийския апелативен съд.

 Апелативният съд за трети път признава Димитър Кънчев, доказан и признал си троен убиец, за невинен. ВКС отново връща решението с указания отново да се разпитат свидетели. Последва четвърто поредно оправдателно решение на апелативния съд, което се оказва последно. ВКС отново отменя решението и от петия опит САС произнася осъдителна присъда от 18 години затвор за тройното убийство. В края на май 2013 година ВКС потвърждава решението на апелативния съд. Това обаче става, след като още през ноември съдия Медарова, по съвместителство шеф на ЦИК, трябваше да подпише решението. Тя реши да даде още 7 месеца свобода на синеокия левент.

 Според прокуратурата убийството е било провокирано от скандал между бащата и сина. Историята започва с взет заем от 540 лева, който Кънчев дължал на баща си, защото имал борч към други хора. Той решил да вземе и пистолета на баща си, за да го продаде, но Николай го хванал и затова Димитър избил цялото семейство.

 




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец