Свързани новини

10.05.2013 15:32

Подпорната стена на Боянските гробища - незаконна

Видян 1191 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Подпорната стена на Боянските гробища, където след тежък инцидент падна и почина актьорът Петър Попйорданов, е надградена незаконно. Това сочат резултатите от проверката на Дирекцията за национален строителен контрол /ДНСК/.


ДНСК е извършила проверка по документи и на място в православния гробищен парк "Св. Архангел Михаил" с ритуален комплекс. Чочо Попйорданов почина на 5 май, Великден, след като получи тежка черепно-мозъчна травма при падане от около 2 метра височина.


Одобрените проекти, по които е приет с Държавна приемателна комисия и Разрешение за ползване от Столична РДНСК гробищният парк, предвиждат подпорна стена с височина до 1,45 метра. На мястото на инцидента височината по одобрен проект е около 1 метър и не е предвиден предпазен парапет.


От Държавната приемателна комисия е установено, че вертикалната планировка около ритуалния комплекс - изградените алеи, подпорните стени и външните стълбища, са изпълнени съгласно одобрения инвестиционен проект по част "Вертикална планировка".


За строеж "Православен храм "Св. Архангел Михаил" е издадено удостоверение за въвеждане в експлоатация от 29 ноември 2010 г. от Директор Дирекция "Контрол по строителството" към Столична община.


След извършената допълнителна проверка по документи в общинската и районна администрации и на място е установено, че за надграждането на подпорната стена няма одобрени проекти и издадено разрешение за строеж. По смисъла на Закона за устройство на територията то се квалифицира като незаконен строеж.


От проверяващите е съставен констативен акт за премахване на изпълненото незаконно надграждане на подпорната стена. Констативният акт е съставен в присъствие на изпълнителния директор на дружеството - собственик на строежа и е връчен по законоустановения ред.


След изтичане на седемдневния срок за подаване на възражения по акта, от ДНСК ще бъде издадена заповед за премахване на незаконното надграждане. За незаконния строеж ще бъде наложена имуществена санкция на собственика на гробищния парк в размер от 5 000 до 50 000 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп