Свързани новини

29.04.2013 10:36

Константин Арабаджиев: 23 ГОДИНИ ПРЕХОД СТИГАТ

Видян 5680 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Константин АРАБАДЖИЕВ е роден на 5 август 1970 г. Завършва английска гимназия и висше образование в УНСС със специалност Международен туризъм. Членува във Федерацията на независимите студентски дружества, която е в коалицията СДС. Като председател на Студентския съвет на УНСС участва активно в протестите, довели до падането на правителството на Жан Виденов. От 1999 г. до 2003 г. е кмет на район „Студентски“ в София. Член е на Международния институт за общински служители със седалище в Калифорния, САЩ.  От 2004 г. участва в управлението на „Спортна София 2000“ ЕАД. Председател е на читалище „Черноризец Храбър” - София. От месец юни 2012 г. е главен секретар на СДС.


Има дъщеря на 13 години, като със съпругата му са запалени туристи. Сред хобитата му са спорт, мотоциклетизъм и електронни технологии.


Г-н Арабаджиев, вие водите две изборни листи на СДС – в 25-и МИР в София и в Разград. Изправяте се срещу Бойко Борисов, Сергей Станишев, Волен Сидеров... С какви сили и очаквания влизате в тази битка?


Отговорността е голяма, но целта на СДС е висока – в тези трудни времена отново сме единственият гарант на демокрацията у нас, на свободите на гражданите и на правовия ред и законността, а това са неща, за които си струва да се бориш. Имам сили и амбиция, а и не съм сам, а част от отбора на СДС.


Факт е, че единствено аз се откроявам като ново лице, но това е плюс, тъй като не съм участвал досега в политиката на създаване на монополи, популизъм и обедняване на българските граждани. Сигурен съм, че ще постигнем добри резултати.


Разчитате ли на носталгията по СДС от началото на прехода у нас?


Днес възраждаме този СДС, в който членуваха достойни и почтени хора, които искаха България и гражданите ѝ да просперират. За съжаление през годините мнозина използваха СДС единствено като трамплин за собствена облага, но ние влизаме в тези избори след тежък процес на очистване от подобни „емблематични“ личности. Само така може да бъде възстановен моделът на почтеност в политиката.


От 23 години насам повтаряме този въпрос – какво трябва да се направи, за да живеят хората по-добре, но това благоденствие все не се случва. Какво предлага СДС сега?


На макроравнище държавата ни е стабилна. Но каква цена заплатиха хората?  Тяхното ежедневие не протича на макроравнище, а в борба за оцеляване. Българинът иска да може да изхранва семейството си, да е спокоен, че утре няма да дойде данъчен, „бирник” или банка и да му отнемат дома и имуществото, защото ги е заложил за кредит. Българинът иска спокойно ежедневие, да изучи децата си, да може да планира живота си. Затова категорично сме за запазване на плоския данък, за въвеждане на минимално почасово заплащане по браншове, за премахване на минималната работна заплата. Основа на всяка стабилна държава е работеща, предприемчива средна класа, която обаче за съжаление сега е сведена до 20% от обществото ни. Тъкмо интересите на тези хора са приоритет в нашата политика, защото държавата трябва да работи в услуга на гражданите, а не обратното.


Как бихте коментирали последните скандали с подслушването, кредитните милионери-ченгета?


Ние от СДС имаме волята да затворим тази глава от прехода. Крайно време е всичко да излезе наяве и държавата да се отърси от престъпността, мафията, олигархията, които сега са впили своите пипала в нея на всички нива.


Въпросите зададе:  


Вили АНГЕЛОВА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Венко Сабрутев

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

ПП-ДБ са внесли проект на решение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на