Свързани новини

23.04.2013 12:01

Българин си купи един от най-скъпите апартаменти във Виена

Видян 1520 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българин е купил един от най-скъпите апартаменти в центъра на Виена, а негови съседи ще бъдат милиардери от Русия, Украйна, Обединените арабски емирства и др., съобщава австрийският вестник “Виртшафтсблат”.


Нашенецът е похарчил астрономическа сума за дом в сърцето на Виена – в сградата “Пале Принчипе”. Тя е разположена на улица “Хоер маркт” 12, в близост до катедралата “Свети Стефан”.


Австрийският вестник изброява много от съседите мултимилионери и милиардери поименно, а за българина пише, че се е сдобил с един от двата най-добри апартамента в сградата заедно с ръководителя на “Газпром нефт трейдинг” Виталий Вяткин. Според информация на в. “24 часа” името на българския купувач е Христо Йорданов – строителен предприемач. Цената на квадратен метър в сградата е 25 хил. евро, а жилищата са между 90 и 500 кв. м. Това означава, че нашенецът е броил минимум 2 250 000 евро за жилището, а вероятно доста повече, тъй като неговият апартамент е оценен като един от най-добрите. Сметките показват, че най-скъпото жилище в сградата струва около 12 500 000 евро.


Съседи на българина са петролни шейхове, австрийски индустриалец, руски и украински милиардери. Най-много жилищна площ в “Пале Принчипе” (Palais Principe) e купил руснакът Алексей Ананиев – основател на най-голямата руска частна банка – “Промсвязьбанк”. Според “Форбс” личното му състояние възлиза на 1,7 млрд. долара. Ананиев си купил цял етаж във виенския палат с общо 800 кв.м. площ.


В къщата жилища са купили още шефът на веригата за домашна техника “Озирис” Хорст Пихлмюлер и министърът на енергетиката на Обединените арабски емирства Даен ал Хамли.


В сградата има всевъзможни екстри, като разкошът и цените й са смайващи дори за имперски град като Виена. Терасите на най-скъпите жилища например имат 360-градусова панорама. Собствениците могат да ползват лични асансьори, СПА, сауна, скайбар и още много екстри.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион