Свързани новини

23.04.2013 10:42

Продават Кремиковци за четвърти път

Видян 1507 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Построеният в началото на 60-те години завод Кремиковци, бивша гордост на българската металургия , ще бъде продаден за четвърти път през последните 14 години, съобщава Фокус.


Софийската фирма Крис мит, част от която са и някогашни шефове в завода, е поискала от Комисията за защита на конкуренцията да им разреши да откупят комбината. Междувременно тръгнаха слухове, че бившият собственик Валентин Захариев ще се завърне. Кремиковци е препродаван 3 пъти от 1999 г. Тогава кабинетът Костов го даде за 1 млн. долара имененно на Захариев.


От декември 2008 г. работата в голяма част от предприятието практически е спряна. На 15 май 2009 г. е прекъснато газоподаването към комбината, а с това необратимо преустановено функционирането на коксохимичните мощности. В края на 2010 г. заводът е в процедура по несъстоятелност, като назначени от съда синдици се опитваха да продадат активите му, за да покрият поне част от задълженията към кредитори. След няколко търга, на които не се явяват кандидати, на 14 април 2011 г. част от активите са продадени за 316 млн. лева на Елтрейд къмпани ЕООД. Сега три компании притежават основната производствена площадка – Елтрейд къмпани, Надин металс трейд и Валпет консулт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп