Свързани новини

11.04.2013 13:12

Цацаров поиска от ВСС да уволни Милена Филипова

Видян 1662 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл предложение за дисциплинарно наказание на Малена Филипова, ръководител на отдел 6 на Инспектората на Върховната касационна прокуратура от 2006 г. до 2013 г., когато е разпоредено да бъде освободена от поста. Това каза на пресконференция главният прокурор Сотир Цацаров. Главният прокурор на 22 януари 2013 г. е разпоредил проверка на отдела. Резултатите касаеха дейността на целия отдел 6, каза Цацаров. След освобождаването на Филипова е назначена Славка Славова. Резултатите са, че не се спазва задължителният принцип за случаен подбор, преписките са били разпределени пряко от ръководителя.


Сpещу Филипова беше образувано дисциплинарно производство със заповед на главния прокурор. Според проверката на отдел 6, цитирана днес от главния прокурор, 586 от преписките са били разпределени, като по тях има персонално разпределение. Неоснователно са възлагани 14 преписки на ГДБОП и ДАНС за магистрати - за снемане на обяснения и други действия, които не са в компетенцията на отдела, обясни Цацаров. Той посочи още, че има 17 преписки, по които са извършвани въпроси не касаещи прокурори. "Установено е, че са възлагани проверки, които касаят нарушения на съдии, които проверки не се отнасят към компетенцията на Инспектората. По 11 преписки Инспекторатът е обследвал такива нарушения. От 21 преписки са констатирани проверки по анонимни сигнали, по които не са констатирани тежки престъпления. Приключването на преписките е ставало с писмен доклад, който се изпраща на завеждащия отдела. В каса на Малена Филипова са намерени четири преписки, които не са в отдел Инспектора, както и осем преписки, които са приключени и трябва да се намират в архива на Инспектората. Проверката е приключила с препоръки относно бъдещата работа на инспектората, според които трябва да бъде подпомогнато създаването на нормално действащ инспекторат. През март е образувано дисциплинарно производство срещу Малена Филипова. Отделът в един момент си е присвоил цялата територия на юридическата професия. Установено е неправомерното изискване и задържане на дела и съхраняване на материали. "Искам от ВСС Малена Филипова да бъде наказана с най-тежкото дисциплинарно наказание - освобождаване от длъжност", посочи още Цацаров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Министърът на отбраната на страната Луис Петри след среща със заместник-генералния секретар на ръководения от САЩ военен блок Мирча Джеоана

Аржентина иска да стане партньор на НАТО

Аржентина официално поиска от НАТО да я ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и