Свързани новини

03.04.2013 10:32

БСП въвежда семейно подоходно облагане

Видян 1185 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въвеждането на семейно подоходно облагане до края на мандата е един от конкретните ангажименти, които БСП поема пред българските граждани. Това обяви зам.-председателят на НС на БСП Янаки Стоилов на пресконференция. Пред медиите той представи основните акценти от платформата „Радикална промяна за достоен живот в България”, която днес разглежда Националният съвет на БСП. Социалистите възнамеряват да запазят облагането на масовите доходи с 10%, а от 2014г. да се въведе по- висока ставка за най- високите доходи. „Промените са в интерес на огромното мнозинство граждани”, отбеляза Стоилов.


Друг важен ангажимент на БСП е създаването на условия, които ще дадат възможност да се разкрият 250 000 работни места. Специални законови промени ще подкрепят младите хора да намерят работа или да продължат обучението си 4 месеца след като завършат. Акцент ще бъде и заетостта за хората с увреждания.


БСП предвижда в края на мандата минималната работна заплата да достигне 450 лв. Обезщетенията за деца до 2 годишна възраст следва да достигнат размера на минималната работна заплата. Ще има еднократна помощ при раждане, като БСП възнамерява да стимулира отглеждането на 3 деца. Социалистите се ангажираха да спрат увеличаването на осигурителния стаж и възрастта за пенсиониране, както и с ежегодно да осъвременяват пенсиите. Здравеопазването ще бъде насочено към грижата за хората, а здравните вноски ще се ползват единствено за здраве. БСП предвижда премахване на лимитите за направленията и делегираните бюджети. Таксата за посещение при личния лекар ще бъде намалена на 1 лв. Специален акцент в образованието е намаляването на преждевременно напускащите училище и намаляването на неграмотността. Предвижда се намаляване на дела на таксите в държавните университети, които се заплащат от студентите.  


Предвижда се по- ниска цени на тока до определен лимит потребяване на енергия. Социалистите ще развиват и конкретни политики, с които да се преодолеят картелите и монополите. Левицата се обяви и за преразглеждането на действащите концесионни договори.


По отношение на бизнеса се предвижда държавата да се разплаща в съкратени срокове, както и подкрепа за малкия и среден бизнес от Банката за развитие. Ще бъдат разработени регионални политики, като специално ще се обърне внимание на Северозападна България.


БСП предвижда гражданско участие в дейността на регулаторните органи, както и създаването на Форум, на който гражданите ще дадат позицията си за приоритетите на следващото Народно събрание.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог