Свързани новини

28.03.2013 14:49

Ученичка пое управлението на столицата за ден

Видян 982 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичният кмет Йорданка Фандъкова откри инициативата Мениджър за един ден.


Инициативата се организира от Джуниър Ачийвмънт България. Това е 12-то издание, чиято цел е да представи на бъдещите лидери реалната бизнес среда и начина на работа в определена икономическа сфера.


Кметът предаде щафетата на кмета за един ден на София – ученичката Деси, която вече е видяла работното ежедневие на Йорданка Фандъкова, след като двете поработили заедно, макар и за кратко.


Тази година повече от 1000 ученици и студенти от страната ще заемат ръководни позиции в над 250 компании, институции и организации в рамките на "Мениджър за един ден".


Младежи на възраст между 16 и 23 години за пръв път ще се впуснат в сериозния бизнес.


Районният съд във Варна също за поредна година откликва на "Мениджър за един ден". По традиция съдът ще бъде домакин на ученици от Варненската търговска гимназия "Г.С.Раковски". 15 възпитаници на училището от различни класове ще влязат за кратко в ролята на административни ръководители на институцията.


Председателят на съда Ерна Якова - Павлова, зам.-председателят Яна Панева и съдебният администратор Деляна Петкова ще поставят пред младите мениджъри за един ден отговорната задача да формулират критерии за подбор на съдебни служители. За да се справят с административния казус участниците в инициативата ще направят обиколка в различните служби към съда и ще се запознаят с длъжностните характеристики за позициите "съдебен деловодител" и "съдебен секретар-протоколист".


"Мениджър за един ден" е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот.


В България през 2012 г. в "Мениджър за един ден" участваха над 300 държавни институции и водещи български и международни компании, които отвориха вратите си за над 1500 ученици и студенти от цялата страна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей

Съвсем не лош ден

Съвсем не лош ден, макар че може би ще се наложи дълго