Свързани новини

24.03.2013 14:28

Държавата плаща маса пари, че работи с фирма без лиценз

Видян 3223 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 2.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

ИАТА – асоциацията на световните авиокомпании, отне отново правата за продажба на билети на скандалната агенция Бългериън ВИП Травъл, която незаконно спечели търга на Народното събрание за тази дейност. 

Преди няколко месеца леля Цецка Цачева така и не се трогна от разкритията на 19’, че ще налее държавни милиони във фирма, която трябва да й осигурява билети, без да има право на това. Законът не предвижда и подизпълнители на подобни сделки. 

Причината за отнемане на лиценза на Бългериън ВИП Травъл тогава беше финансова некоректност за сума пари към авиокомпаниите. Така българският парламент нагази в чутовен международен скандал, въпреки предупрежденията ни да не продава срещу рушвет достойнството на нацията. Интересно е, че явно със здраво рамо от ГЕРБ по същото време агенцията спечели и търга за авиобилети на Националния статистически институт. Той беше осъден след жалба на Елит травъл и трябва да плати глоба от 100 000 лв., след като и ВАС потвърди решението. От това излиза, че чиновниците на високо равнище вземат подкупи, а данъкоплатците плащат веднъж масрафа им, а втори път наказанията срещу институциите за грешните им предплатени решения. Странно е, че и Българската агенция за инвестиции работи със скандалната агенция.

Може би е време прокуратурата да се сезира от нашите разкрития, защото става въпрос за опасен рецидив.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей