Свързани новини

18.03.2013 14:51

Във Варна започва подписка за оставка на общинските съветници

Видян 1333 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След гласуване на 7 март Отвореният обществен съвет под натиск на протестиращите граждани във Варна реши да поиска оставките на общинските съветници.


Това заяви Виктория Енева от протестиращите варненци на пресконференция на Отворен обществен съвет на протестиращите граждани във Варна, предаде кореспондентът на БГНЕС в морската столица.


"Призовахме и политическите партии да снемат доверието от тези лица, включително и от всички останали кандидати за общински съветници, присъствали в листите им. В гласуването участваха 89 души, а искането бе прието с голямо мнозинство, само 6 души гласуваха против. Оставките на членовете на Общинския съвет бяха изискани, тъй като смятаме, че сегашните общински съветници в града ни са с изчерпан кредит на доверие и е нужно те да поемат политическата отговорност за продължаващата напрегната обстановка в града", заяви Енева. Тя посочи, че на 8 март, когато е връчена декларацията на Отворения обществен съвет на протестиращите, са били приложили присъствен лист от събранието на 7 март, в който са фигурирали участвалите 89 души.


"Още на предния ден група от няколко души, начело с Ивайло Василев са се срещнали с представителя на общинския съвет Николай Апостолов, който е насрочил среща между тях и общинските съветници на 8 март, на която бяхме поканени и ние. Групата от няколко души, начело с Ивайло Василев подвизаваща се под името "Варна за варненци" се обяви против искането на оставките на общинските съветници и заяви, че иска тези политически лица да продължат своята работа. В резултат от действията на тази малка група от хора, уважаемите от нас медии започнаха да говорят за разцепление на протестиращите във Варна. за втори орган на протестиращите и дори за конфликт между протестиращите", посочи Енева. Тя каза и че с медийните си изяви групата "Варна за варненци" продължава да атакува гражданите, които искат оставки на сегашния Общински съвет.


"Днес сме тук, за да заявим ясно, че във Варна разделение между протестиращите няма. Ние сме отворен съвет, в който може да влезе и да гласува всеки. Стараем се да излъчим максимален брой хора от протестиращите на нашите събрания. Срещите ни са публични, а записите от събранията могат да се видят в интернет. Нямаме какво да крием, нашите цели и идеи са ясни – да служим като проводник на народния интерес и да отразяваме неговите желания. Смятаме, че искането ни е в унисон обществените нагласи, мнозинството на протестиращите граждани, които желаят смяна на статуквото, а не на неговото запазване", добави Енева.


Протестиращите припомниха, че приятелите на самозапалилия се Пламен Горанов излязоха също с писмо, искащо оставките на общинския съвет, което беше публикувано на 1 март в медиите. "Смятаме, че действията на групата, водена от Ивайло Василев е продукт на користни цели, една от които е бетониране на общинския съвет за запазване на статуквото във Варна. Приканваме обществеността и медиите да бъдат нащрек за опити да се подменят желанията на варненци от групичка хора, обслужващи властта, бъдейки подкрепяни от корпоративни и политически кръгове", коментира Енева. Протестиращите обявиха стартиране на подписка с искане за сваляне на доверието от сегашните общински съветници и за техните оставки. Те казаха също, че искат и оставките на областния управител Коста Базитов и на окръжния прокурор Владимир Чавдаров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.