Свързани новини

08.03.2013 14:34

Вкарват туризма в регистър, кметове с контрол върху хотелите

Видян 2135 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Туризмът в регистър по райони. Това приеха окончателно депутатите, като гласуваха част от промените в Закона за туризма. По този начин страната ще се раздели на обособени територии, които ще формират регионални туристически продукти и ще правят маркетинг и реклама, пише в мотивите на вносителите.


В законопроекта е предвидено кметовете на общини да могат да контролират дали съответният туристически обект е категоризиран. Те ще контролират и воденето на хотелския регистър относно броя на реализираните нощувки в съответния обект. Туристическите райони са съобразени с общинските административни граници, като територията на една община не може да бъде разделяна между два района и не може да принадлежи едновременно към два различни. Туристическите райони ще имат наименование, лого и слоган.


Законопроектът ще въведе и възможност да се сключват договори за организирано туристическо пътуване с обща цена по електронен път, както и издаването на електронен туристически ваучер и електронна бланка за резервация. Въвежда се и възможността за извършване на туроператорска и туристическа агентска дейност само по електронен път (чрез уебсайт), като са редуцирани изискванията към съответните лица при кандидатстване спрямо действащия Закон за туризма.


Предвижда се и приемането на наредба от Министерския съвет за условията и реда за извършване на детски и ученически отдих и туризъм, организиран от детските градини, школата и обслужващите звена в системата на образованието, която следва да се внесе за разглеждане от министъра на икономиката, енергетиката и туризма. В сравнение с действащия Закон за туризма законопроектът разширява значително разпоредбите за задължителната застраховка „Отговорност на туроператора”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден