Свързани новини

06.03.2013 14:58

ПГКБ: ГЕРБ отказа да спре с далаверите по Черноморието

Видян 1240 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да се спрат кражбите, далаверите и плячкосването на държавата от страна на ГЕРБ и да се въведе ред. Това беше основният аргумент, с който депутатите от ПГКБ настояваха в парламента да се забрани строителството, разпореждането и промяната на предназначението на имоти по Черноморието, които са държавна собственост. Социалистите бяха категорични, че мораториумът е задължителен, особено след последните действия на отиващите си от властта. Димчо Михалевски отбеляза, че управляващите на практика разрешиха да се строи върху дюните и на плажовете. От друга страна обещанието да не се променя предназначението за заменки също се оказва пробито. Пенко Атанасов даде пример със статута на земята на ветеринарната лечебница в Поморие, който е променен от публична държавна собственост в частна държавна собственост. „Целта е да бъде продадена на ваши хора”, обърна се Атанасов към мнозинството и подчерта, че докато ГЕРБ продължава да вилнее по министерствата, се случват такива безобразия.


Мая Манолова напомни за поредицата скандали, които ГЕРБ предизвика – Дюнигейт, Иракли и Корал. Тя изтъкна, че разрешенията за строителство не са отменени и във всеки един момент може отново да започне да се строи. Депутатът от левицата предупреди, че са подготвени десетки разпоредителни сделки, които са само временно спрени заради скандалите. „Част от тях са свързани с фирми близки до ГЕРБ и е въпрос на време в условието на безвластие сделките да бъдат финализирани. Ако откажете да наложите мораториум, значи сте свързани с безобразията и с продължаващото разпродаване на защитени територии по Черноморското крайбрежие”, обърна се Манолова към депутатите от ГЕРБ, които минути след това отказаха да приемат мораториума.


Мая Манолова изрази възмущението си от факта, че лицата, които извършиха безобразията, не са наказани. По думите й причината е, че имат политически чадър и подкрепата на управляващите. Манолова попита какво се случи с шефа на екоинспекцията в Бургас – партийно назначение на ГЕРБ. Депутатът от левицата подчерта, че този човек може да продължи да дава зелена светлина за строителство върху всяка защитена територия. Мая Манолова остро възрази срещу опитите на ГЕРБ да си измият ръцете с кмета на Несебър. „Бием всички кметове, които не са от ГЕРБ, които не са ударили чело пред областните координатори  на ГЕРБ и не са декларирали готовност да събират гласове на изборите“ обобщи практиката на управляващите Манолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тошко Йорданов

ГЕРБ оставиха ППДБ да си играят на юристи: Тошко Йорданов

 „Изборът на служебен премиер беше една ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а