Свързани новини

05.03.2013 14:52

151 посегнаха на живота си за 59 дни само в София

Видян 4725 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

151 граждани на София са посегнали на живота си само за периода от 1 януари до 28 февруари тази година – срок от 59 дни. От тях 130 души успяха да приключат земния си път, а на 21 е помогнато да оживеят. Точна статистика за цяла България липсва.


Ужасяващите данни съобщи днес най-тиражният руски вестник Комсомолская правда, а не някоя българска институция или държавна медия.


Руското издание разсъждава, че „обстановката на протести създава атмосфера, действаща зле на психически неустойчивите граждани, които са попаднали в положение на безизходица”.


В тази статистика не влизат последните случаи, тъй като само за денонощие и само във Варна трима души посегнаха на живота си . Комсомолская правда отделя специално внимание на случая в морската столица, при който се замозапали, а вчера почина от раните си младежът Пламен Горанов.


Според вестника обаче най-често избираният начин за приключване на жизнения път в града се оказва скачане от доста високия Аспарухов мост. Досегашната практика сочела, че до 5 души на месец избират този изход от катастрофалното си социално положение, докато в последните седмици често оттам скача в бездната поне един варненец на ден.


Бум на самоубийствата има и в София. Числата, изредени по-горе са показателни за това. Най-трагичен е бил петък, 1 март, когато рекордните 10 души са се разделили с белия свят. От тях трима посредством огнестрелно оръжие.


Наред със София и Варна, много тревожно е положението в Благоевград, Пловдив и още няколко града. Основни мотиви за това са просрочени кредити, безработица, което води до трагични размисли за смисъла на живота и до посягане на висшето благо.


Според анкета на руския вестник в психиатриите у нас зимният бум е нещо изключително, понеже досега летните месеци се характеризирали с увеличение на числото на самоубийствата. Януари и февруари до момента са смятани за най-спокойни от тази гледна точка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели