Свързани новини

28.02.2013 11:58

Станишев: Борисов оставя в наследство oпоскан бюджет

Видян 1349 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ситуацията в страната е драматична – разруха, oпоскан бюджет, плячкосана държава и хора докарани до отчаяние. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев след дискусията за актуалното състояние на страната по време на провелия се в сряда Национален съвет на партията. Според Станишев задачите пред следващото правителство ще бъдат изключително тежки предвид ситуацията, в която ГЕРБ са изоставили държавата. Лидерът на БСП припомни доклада за финансовото състояние на държавата, представен от Симеон Дянков по време на вчерашното заседание на КСНС. „Този доклад е манипулативен, повърхностен и изключително непълен анализ за всички проблеми, произтекли от управлението на Бойко Борисов. В него нито е посочено какво е състоянието на държавния дълг и с колко е нараснал, нито беше казано колко са задълженията на болниците. Та те са 600 млн.лв., при условие, че ние оставихме едва 47 млн.лв. текущи задължения. За какво здравеопазване говорим?”, възмути се Сергей Станишев. Той подчерта, че в доклада не е било посочено нито колко ДДС не е върнато на фирмите, нито колко са реалните задължения на публичния сектор, нито пък какво е състоянието на държавните предприятия, които вече няколко години са били източвани и днес вече не притежават никаква финансова наличност.


Според Станишев точно състоянието на държавата и икономиката ни е принудило и българите масово да излязат на протест. Той бе категоричен, че неолибералният модел, според който пазарът решава всичко по справедлив начин, се е оказал измама. „Не Конституцията е виновна. Десните винаги са искали да променят Конституцията, за да махнат от нея социалния й характер. Да, Конституцията може и сигурно трябва да бъде променяна, но по умен начин, в името на интересите на хората”, отбеляза лидерът на БСП.


Сергей Станишев призова членовете на партията да се приготвят за тежка битка. Той се обърна към Националния съвет на партията с думите: „Ние трябва да станем още по-силни през следващите месеци, защото се изправяме срещу един опонент, който ще се бори за властта на живот и смърт. Но това ще бъде безкрайно пагубно за България.”



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп