Свързани новини

27.02.2013 17:22

Шанаджии източиха 3 милиона от далавери с олио

Видян 1647 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трима мними счетоводители бяха заловени при съвместна акция на служители на ГДБОП, Следствения отдел на Специализираната прокуратура, служители на НАП и СБОП - Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на МВР. Засечената счетоводна измама, ощетила държавната хазна с около 3 млн. лева за 2012 година. И.И. /28 г./ от Враца, М.Г. /34 г./ от София и М.М. /45 г./ извършвали данъчните престъпления на територията на страната с помощта на контролирани от тях фирми, които подпомагали реално действащи фирми, за да могат вторите да избегнат плащането на данъчни задължения в особено големи размери. В замяна на това първите получавали имотна облага. Служители на ГДБОП и на прокуратурата са извършили операция, като са претърсени 6 адреса - жилища, офис и банкови трезори, и производствено предприятие на територията на София и Велико Търново. Иззети са голямо количество търговски, счетоводни и други документи, сертификати за електронен подпис, печати на дружества и други.


Схемата, по която действала престъпната групировка на територията на страната, била посредством веригата от фирми тип буфер и множество фиктивни сделки между тях и декларирали вътреобщностно придобиване на олио от регистрирани в ЕС фирми. С така направената шашма те избягвали плащането на данъчните си задължения чрез фирми тип липсващ търговец, като по този начин избягвали плащането на дължимия ДДС и ощетявали държавния бюджет. Стоката от своя страна била пласирана на цена, много по-ниска от пазарната.От МВР информират, че нанесените щети за изминалата година възлизат на около 3 000 000 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни