Свързани новини

27.02.2013 16:59

Станишев: Борисов заложи бомба в здравеопазването

Видян 1722 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След взрива, който настъпи заради необяснимите сметки за ток, предстои бомба, заложена от ГЕРБ, в системата на здравеопазването. За това предупреди лидерът на БСП Сергей Станишев на извънредна пресконференция за медиите.


„Подкрепяме протестите на лекарите и на медицинските сестри”, отбеляза Станишев и напомни кой носи отговорност за решенията, които обричат болниците на загиване, а хората – на липса на здравно обслужване. В списъка на виновниците на първо място лидерът на БСП постави премиерът в оставка Борисов, а на следващо място – неговите назначения. Станишев изрази възмущението си от поведението на здравния министър Десислава Атанасова, която в момента се прави на протестираща срещу себе си. Председателят на социалистите разкритикува и директора на НЗОК, с който Борисов се опитва да си измие ръцете. На следващо място Станишев изтъкна ролята на надзора на НЗОК, назначен от Министерския съвет.


„В надзора на НЗОК в момента е и печално известният с баничките Валентин Николов – изпълнителен директор на Козлодуй”, отбеляза лидерът на БСП.
Сергей Станишев представи пред медиите пакет от мерки, които БСП предлага. На първо място Станишев настоя новото служебно правителство да смени целия надзор на НЗОК. На второ място според лидера на социалистите е нужна спешна ревизия на финансовите потоци на НЗОК, защото към момента не се знае дори как е приключила миналата година. На трето място Станишев настоя за спешна финансова корекция на занижените от Здравната каса регулативни стандарти и бюджети на болниците на ниво не по-ниско от 2012г. „Този бюджет, който се изпълнява в момента, е предвиден само до изборите”, предупреди Станишев. Той даде пример със София, където няма предвидени пари за раждане в последните месеци на годината. Според лидера на БСП директорите на големите държавни болници трябва да направят спешен план за работа на техните лечебни заведения в условията на тежка криза, която ще се задълбочава. Като следваща мярка Станишев изтъкна необходимостта от финансово подпомагане на малките общински болници в отдалечените и трудно достъпни региони.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец