Свързани новини

26.02.2013 10:43

Левицата в Италия с 216 депутати повече от Берлускони

Видян 1412 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само 0,41% надмощие донесоха 216 депутати повече за левицата в Италия спрямо големия конкурент от дясно. Социалистите вземат 340 места, следвани от партията на Берлускони със 124, движението на протеста на хумориста Бепе Грило със 108 и традиционната десница, оглавявана от премиера Монти с 45. В проценти обаче картината е смайваща – 29,54% за червените, 29,13% за Беррлускони и 25,55 на сто за Грило. Долната камара на италианския парламент гласува за правителство на страната и най-вероятно то ще бъде лявоцентристко, както и досега.


Ситуацията е твърде шарена и в Сената. Социалистите вземат 119 места, Берлускони има 117, 54 остават за Грило, въпреки че само 6 процента го делят от Кавалера, а Монти ще има 18 кресла.     


Силвио Берлускони изяви готовност за съюз между неговата дясноцентристка коалиция и лявоцентристката група на Пиер Луиджи Берсани, която спечели на-много места в италианските парламентарни избори, съобщи "Ройтерс".


По думите на експремиера, който за два месеца кампания стопи десет процента изоставане и отне победата на левите като лансира Грило: "Италия не може да остане неуправляема, трябва да помислим". Според него всички партии трябва да жертват нещо в името на общото благо. Бившият премиер категорично отхвърли възможността да сключи коалиция с досегашния премиер Марио Монти и каза, че политиките на икономии са повлекли Италия в рецесия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби