Свързани новини

21.02.2013 15:02

Зам.министър в кабинета на ГЕРБ с ресор енергетика с 210 230 лв. спестени за година

Видян 4612 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Под “мъглата” в енергетиката се виждат крокодили и хиени”, заяви днес от трибуната на НС депутатът Деян Червенкондев. Дали е имал предвид действащият и назначен от партията му заместник-министър на икономиката с ресор Енергетика Евгения Харитонова? От май миналата година тя бе назначена от премиера Борисов на поста, като дойде от ДКЕВР на Ангел Семерджиев.


Двамата заедно определяха години наред цените на тока, парното и водата, против които се вдигнаха българите – според социолозите 92% от народа подкрепят тематичния протест.


Дамата не е само господарката на енергетиката у нас през последните години. Тя е и истински рекордьор. Само през 2010 г. за една едничка година тя е спестила „от заплати” 210 230 лв. и чинно ги е декларирала пред Сметната палата, както огласи бившият военен министър Николай Цонев. Вярно, тя е била в борда на НЕК по времето на министър Трайчо Трайков от ЕВН, където обаче държавните служители нямаха право на възнаграждения. Като имаме предвид, че 5 бона бе заплатата на Семерджиев, колко ли са получавали редовите му комисари? Едва ли по 25 000 лв. на месец, че да могат да спестят 210 230 лв. годишно? Очаквахме отговор на нашите въпроси, но пиарите и на МИЕТ, и на ДКЕВР се бяха изпокрили.


Друга дама от властта обаче е истински рекордьор по спестявания в листата на Николай Цонев, вече лидер на партия Нова алтернатива. Невероятните 1 330 724 лв. е спестила Бистра Павловска  „от заплати и лихви” според декларацията си пред сметната палата директорката на държавната институция Сортоизпитване, апробация и семеконтрол. Тя вече е отстранена, веднага коментираха от Министерството на земеделието и храните.


И докато пари за медикаменти за цели многохилядни групи пациенти липсват, Александър Янков от Изпълнителната агенция по лекарствата също е в топа на най-спестовните. Не е ясно как при държавна заплата от около 2 000 лева е възможно, но той декларира спестени, вероятно от закуски, 190 000 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали