Свързани новини

13.02.2013 15:46

Кауфланд изсече четири дървета, чинарът и още три са спасени

Видян 2241 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Развихрилите се последните дни спорове и дискусии около отсичането на вековния чинар в кв. "Овча купел" за които 19 минути вече писа за съжаление не доведоха до положителен резултат.


Днес рано сутринта в 7,30 ч. започна рязането на дървета за нов търговски обект, собственост на Кауфланд. Бяха отсечени четири дървета, сред които и вековният ясен. Чинарът и още три са запазени. Това се случи въпреки двете срещи на инициативния комитет, създаден в социалната мрежа facebook, с кмета на район “Витоша”. На срещите той обеща освен чинара, да бъдат запазени и иглолистните дървета, както и ясена. Противно на обещанията това не се случи. Ромите наети за изсичането дори заплашили присъстващите репортери, опитващи се да им зададат въпроси. Един от секачите дори се нахвърлил със заплахи и псувни към репортер “Боклук, ще те пребия, ще те нарежа с резачката!”.


От своя страна представители на Кауфланд най-нагло твърдят, че имат надлежно издадени разрешителни документи за изсичането на всичките дървета в парцела предвиден за застрояване и те ще бъдат изсечени независимо от протестите. Протестиращите отвърнаха със заплахи, че ще бойкотират веригата и няма да пазаруват от нея. Докога природата ще проси милост от големите търговски вериги и докога кметовете ще залъгват протестиращите с неверни обещания, само за да потушат техния гняв. Случилото се е безцеремонен акт на безчинство спрямо природата, а неговата безнаказаност е заплаха той да се превърне във все по-често случващо се явление.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева