Свързани новини

13.02.2013 10:16

Рашидов нарежда разбиване на заведение в бившия дворец в София, бил му "къща"

Видян 1688 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Културна МУТРА" е озаглавено видео, качено в световната мрежа за споделяне YouTube, от което става ясно, че министърът на културата Вежди Рашидов, придружаван от полиция и двама работника разбива вратата на култовото столично заведение Toba&Co, предаде mediapool.

За видеото съобщи във вторник електронното издание на списание Vice, което се позовава на думите на собственика на заведението, според когото се е очаквало преподписване на договора за наемане на помещението, намиращо се в бившия царски дворец в центъра на София. Необяснимо защо културното министерство е отлагало парафирането на документа.

Списанието съобщава, че миналия петък в Тoba&Co получили предупреждение за принудително напускане в 9:00 ч. в понеделник. В 10:00 ч. бригада от няколко човека, водена от културния министър и заредена с чукове и лостове пристигнала пред Toba&Co.

Предвид това, че сградата на бившия царски дворец е паметник на културата, собственикът предложил да изчакат идващия към мястото човек с ключ, но министърът толкова бързал, че лично подал чука и длетото на работниците, които разбили “културно” вратата. Клипът завършва с думите на Вежди “да не може човек да си влезе в къщата”.

Не става ясно защо според културния министър, близък в миналото си до групировката МУЛТИГРУП, къщата му се намира в двореца и по-специално в заведението.

След като потупва бащински по рамото един от полицаите, министърът на културата му обяснява, че лично той е "дал разпорежданията". Веднага след това Рашидов се обръща и заплашва с медии снимащия клипа. "Въпреки, че снимаш, ако извикам медиите скандалът върху вас ще бъде много", заявява шефът на културното ведомство с "присъщ" за поста си изказ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей